Χριστόφιας: «Πισωγύρισμα» οι χειρισμοί Αναστασιάδη στο Κυπριακό

Ο πρώην πρόεδρος της Κύπρου Δημήτρης Χριστόφιας επέκρινε τους χειρισμούς του προέδρου Νίκου Αναστασιάδη στο θέμα της κοινής δήλωσης για την επανέναρξη των διαπραγματεύσεων στο Κυπριακό.
Χριστόφιας: «Πισωγύρισμα» οι χειρισμοί Αναστασιάδη στο Κυπριακό
1'

Μιλώντας στο κατεχόμενο τμήμα της Λευκωσίας, στο φιλολογικό μνημόσυνο για τον Τουρκοκύπριο πολιτικό Οζκέρ Οζγκιούρ, ο κ. Χριστόφιας διαφώνησε με την θέση του προέδρου Αναστασιάδη για διαγραφή συγκλίσεων, που επιτεύχθηκαν στις διαπραγματεύσεις επί των ημερών του.

Υποστήριξε ότι αυτό, όπως και η εκ νέου συζήτηση θεμάτων για τη βάση λύσης του κυπριακού προβλήματος είναι «σημαντικότατο λάθος».

Η εξέλιξη αυτή, είπε ο κ. Χριστόφιας «αποτελεί πισωγύρισμα, απώλεια χρόνου και είναι ζημιογόνα στις προσπάθειες επίλυσης του προβλήματος και επανένωσης της πατρίδας μας».

Ο τέως πρόεδρος είπε ότι στόχος «πρέπει να συνεχίσει να είναι η απαλλαγή από την κατοχή και όλες τις ξένες εξαρτήσεις και η επανένωση της Κύπρου, στο πλαίσιο μιας δικοινοτικής-διζωνικής ομοσπονδίας με πολιτική ισότητα, λύση η οποία περιγράφεται στα Ψηφίσματα του ΟΗΕ και «για την οποία καταλήξαμε σε σημαντικές συγκλίσεις στη διάρκεια του 2008-2010, οπότε καθορίσαμε τη βάση λύσης του Κυπριακού, που υιοθετήθηκε από Ψηφίσματα του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ. Μια λύση διζωνικής-δικοινοτικής ομοσπονδίας, με μιαν κυριαρχία, μιαν ιθαγένεια, μια διεθνή προσωπικότητα και με πολιτική ισότητα, όπως αυτή καθορίζεται στα Ψηφίσματα των Ηνωμένων Εθνών».

Ροή Ειδήσεων Δημοφιλή