Κάλεσμα Ομήρου για συνεργασία Πανεπιστημίου Κύπρου-Βουλής

H συμβολή του Πανεπιστημίου Κύπρου, και ιδιαίτερα της Νομικής Σχολής του με την κατάθεση των απόψεών του, κυρίως σε συγκεκριμένα σχέδια νόμου με ιδιαίτερη σημασία, θα ήταν πάρα πολύ χρήσιμη και ανεκτίμητης αξίας για τη Βουλή, δήλωσε σήμερα ο Πρόεδρος του Σώματος Γιαννάκης Ομήρου, μιλώντας στο πλαίσιο διάλεξής του στη Νομική Σχολή του Πανεπιστημίου Κύπρου με θέμα «Νομοθετική Εξουσία».
1'

«Αυτό θα μπορούσε να γίνει είτε κατόπιν παράκλησης της αρμόδιας κοινοβουλευτικής επιτροπής είτε και αυτοβούλως από εσάς», είπε ο κ. Ομήρου και εξέφρασε τη βεβαιότητα ότι «η βαρύτητα των απόψεων και εισηγήσεών σας επί ενός σχεδίου νόμου, είτε αυτές αφορούν την ουσία είτε τη νομική του πτυχή, επιβάλλει αυτές να ληφθούν σοβαρά υπόψη από οποιαδήποτε κοινοβουλευτική επιτροπή, αλλά και την ολομέλεια του σώματος».

Με αφορμή τη σημερινή συζήτηση, ο κ. Ομήρου κάλεσε όπως αρχίσει μια συστηματική συνεργασία Πανεπιστημίου Κύπρου και Βουλής των Αντιπροσώπων, που οπωσδήποτε, όπως ανέφερε, θα αποφέρει αμοιβαίο όφελος.

Αφού προέβη σε μια σύντομη ιστορική ανασκόπηση των πρώτων χρόνων από την εγκαθίδρυση της Κυπριακής Δημοκρατίας προκειμένου, όπως ανέφερε, «να φωτιστούν καλύτερα τα πλαίσια άσκησης των θεσμικών λειτουργιών του κυπριακού κράτους και ειδικότερα της νομοθετικής εξουσίας», ο κ. Ομήρου αναφέρθηκε εκτενώς στο έργο και στον τρόπο λειτουργίας της Βουλής των Αντιπροσώπων, υπογραμμίζοντας πως το έργο αυτό «δεν υπολείπεται σε ποιότητα και ποσότητα, αναλογικά πάντα ομιλούντες, του έργου άλλων κοινοβουλίων και που διεκπεραιώνεται μάλιστα κάτω από τις πραγματικά αντίξοες συνθήκες μιας μοιρασμένης, ημικατεχόμενης πατρίδας».

πηγη ΣΙΓΜΑ