Βίντεο-Γεωργιάδης: Διαψεύδει δηλώσεις Πανίκου Δημητριάδη

Δεν ενημερώθηκε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας για το ενδεχόμενο κουρέματος από τον Διοικητή της Κεντρικής Τράπεζας, ξεκαθάρισε ο Υπουργός Οικονομικών Χάρης Γεωργιάδης, μιλώντας στην εκπομπή Πρωτοσέλιδο στο Σίγμα.

Βίντεο-Γεωργιάδης: Διαψεύδει δηλώσεις Πανίκου Δημητριάδη
1'

Ερωτηθείς σχετικά με αφορμή τις δηλώσεις του Πανίκου Δημητριάδη στην εκπομπή «60 λεπτά» στο Σίγμα ότι ενημέρωσε τον πρόεδρο για το ενδεχόμενο κουρέματος ο κ. Γεωργιάδης είπε ότι από την ημέρα ανάληψης των καθηκόντων του ο Πρόεδρος ζήτησε να ενημερωθεί γραπτώς για την κατάσταση της οικονομίας. Έλαβε είπε ένα πολυσέλιδο σημείωμα γύρω στις 4 Μαρτίου, στο οποίο δεν γίνεται αναφορά στο ενδεχόμενο του κουρέματος.

Διερωτήθηκε μάλιστα γιατί ο Διοικητής καταθέτοντας στην ερευνητική επιτροπή δεν αναφέρθηκε σε αυτό το σημείο. «Στο πολυσέλιδο σημείωμα που έστειλε στον Πρόεδρο γιατί παρέλειψε αυτή τη σημαντική πληροφορία;» διερωτήθηκε.

«Η πορεία, εν πάση περίπτωση που δεν ήταν πορεία ημερών ήταν πορεία μηνών που οδήγησε την οικονομία στο χείλος της καταστροφής. Τον Ιούνιο του 2012 η προηγούμενη κυβέρνηση με το σημερινό Διοικητή, μας είπαν ότι πρέπει να εγκρίνουμε 1,8 δις για τη Λαϊκή τράπεζα που ένα μήνα μετά κατέρρεε», σημείωσε ο Χάρης Γεωργιάδης.

Ροή Ειδήσεων Δημοφιλή