Η Πάφος γιόρτασε τα Θεοφάνεια

Ο εορτασμός των Θεοφανείων και ο αγιασμός των υδάτων τελέστηκαν με ξεχωριστή λαμπρότητα στην Πάφο. Επίκεντρο των εκδηλώσεων ήταν ο Ιερός Ναός των Αγίων Αναργύρων και το λιμανάκι της Κάτω Πάφου.
2'

Της τελετής της κατάδυσης του Τιμίου Σταυρού προηγήθηκε θεία λειτουργία προϊσταμένου του Μητροπολίτη Πάφου Γεώργιου, στην παρουσία του Υπουργού Υγείας Πέτρου Πετρίδη και του Προέδρου της Βουλής των Αντιπροσώπων Γιαννάκη Ομήρου.

Ακολούθησε πομπή μέχρι το λιμανάκι της Κάτω Πάφου, της οποίας ηγήθηκαν οι εκκλησιαστικές, πολιτικές και στρατιωτικές αρχές υπό τους ήχους της Φιλαρμονικής του Δήμου Πάφου και της Αστυνομίας, ενώ τιμές απέδωσε άγημα της Εθνικής Φρουράς.

Ο Μητροπολίτης Πάφου Γεώργιος, στην παρουσία χιλιάδων πιστών, που συνέρρευσαν από το πρωί στην προβλήτα του λιμανιού, τέλεσε τον αγιασμό των υδάτων και λευκά περιστέρια αφέθηκαν να πετάξουν στον ουρανό.

Ο Πάφου Γεώργιος ευχήθηκε την επιστροφή των σκλαβωμένων εδαφών και όπως ο επιφανής Θεός φωτίσει το λαό και τους άρχοντες, προκειμένου «να επιμένουμε σε σωστή λύση του προβλήματος μας, για να μπορέσουμε με βάση τη σωστή αυτή λύση να δοξάσουμε το Θεό και να αγιάσουμε και τα νερά στην κατεχόμενη γη μας με την απελευθέρωση της».

Τις θερμές του ευχές προς ολόκληρο τον κυπριακό ελληνισμό εξέφρασε ο Πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων Γιαννάκης Ομήρου. «Εκφράζω θερμές ευχές προς ολόκληρο τον κυπριακό ελληνισμό με την ευκαιρία της μιας από τις κορυφαίες γιορτές της Ορθοδοξίας, τα Θεοφάνεια», είπε και σημείωσε ότι ευχή που επαναλαμβάνεται τα τελευταία 40 χρόνια, είναι «να μπορέσει ο λαός μας κάτω από συνθήκες ελευθερίας να γιορτάσει τα Θεοφάνεια σε όλα τα λιμάνια, τους ορμίσκους της κατεχόμενης σήμερα πατρίδας μας».

Τελετή του αγιασμού των υδάτων τέλεσε στο λιμανάκι του Λατσιού η Επισκοπή Αρσινόης σε συνεργασία με το Δήμο Πόλεως Χρυσοχούς.

Της τελετής προέστη ο Επίσκοπος Αρσινόης Νεκτάριος. Της τελετής αγιασμού των υδάτων και της κατάδυσης του Τιμίου Σταυρού στο λιμανάκι του Λατσιού προηγήθηκε θεία λειτουργία στον Ιερό Ναό Αποστόλου Ανδρέα στην Πόλη Χρυσοχούς.