FAZ: «Κυπριακή άνοιξη με βαριές αποσκευές»

Στην Κύπρο και στις μεταρρυθμιστικές της προσπάθειές της για την αντιμετώπιση της κρίσης αναφέρεται ρεπορτάζ στην εφημερίδα Frankfurter Allgemeine Zeitung.
1'

Όπως σημειώνει το δημοσίευμα, «η Κύπρος δέχεται επαίνους για τις προσπάθειές της, ωστόσο παραμένει ευαίσθητο σημείο η απαλλαγή της Τράπεζας Κύπρου από τα δάνεια ύψους δισεκατομμυρίων». Στη συνέχεια το ρεπορτάζ επισημαίνει: «Το γεγονός ότι η Τράπεζα Κύπρου έχει απολέσει μόνο την εμπιστοσύνη των πελατών, αλλά όχι τους ίδιους τους πελάτες συνιστά συνέπεια των ελέγχων στη διακίνηση κεφαλαίων, οι οποίοι ισχύουν στην Κύπρο –ως μοναδική χώρα στην ευρωζώνη. Η άρση τους, παρά την επί μέρους χαλάρωση, δεν είναι ορατή».

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, «ο τετραγωνισμός του κυπριακού φαύλου κύκλου εντοπίζεται στο γεγονός ότι οι έλεγχοι στη διακίνηση κεφαλαίων θα παραμείνουν εν ισχύ μέχρι να αποκατασταθεί η εμπιστοσύνη των πελατών. Ωστόσο, οι εμπιστοσύνη των πελατών θα αποκατασταθεί όταν αρθούν οι περιορισμοί», επισημαίνει η Frankfurter Allgemeine Zeitung.

πηγη DW

Διαβάστε επίσης

Αναστασιάδης: Παρήλθε ο κίνδυνος της χρεοκοπίας