Έρογλου: Μην υποτιμάτε την επίσκεψη Μπάιτεν

«Ο Μπάιντεν κατά την επίσκεψή του στην Κύπρο μας είδε ως ηγεσία των Τ/κ. Το βρίσκω λάθος αλλά δεν παραξενεύτηκα που δεν μας συμπεριφέρθηκε σαν να είμαστε κράτος”, δήλωσε σε συνέντευξή του στην τουρκική εφημερίδα «Μιλλιέτ»ο κ. Έρογλου.
1'

"Οι ΗΠΑ αναγνωρίζουν την ε/κ διοίκηση, τη λεγόμενη Κυπριακή Δημοκρατία”. Το ψευδοκράτος το αναγνωρίζει “μόνο η Τουρκία».

Ωστόσο, ο Τ/κ ηγέτης είπε ότι “δεν πρέπει να υποτιμάται η επίσκεψη του δεύτερου τη τάξει των ΗΠΑ σε μας. Σε τελική ανάλυση ο Μπάιντεν ξέρει ότι εδώ είναι η ‘ΤΔΒΚ’”.

Ο κ. Έρογλου, ο οποίος κλήθηκε από τη “Μιλλιέτ” να αξιολογήσει τη συνάντησή του με τον Μπάιντεν είπε ότι “εμείς δεν μπορούσαμε να κάνουμε τελετή που αρμόζει σε ένα κράτος σε αρμόδιο μιας χώρας που δεν μας αναγνωρίζει. Η σημαία μας στην `προεδρία` ήταν στο ιστό όπως πάντα, δεν κατέβηκε. Άλλωστε είπα στον Αμερικανό Πρέσβη, αν κατέβει η σημαία προτιμώ να μην έρθει ο Μπάιντεν. Εξάλλου, στην αίθουσα υποδοχής της προεδρίας δεν υπήρχε σημαία. Οι Αμερικανοί έκαναν έρευνα στο προεδρικό και πρότειναν ότι είναι πιο σωστό να γίνει η συνάντηση στο παρακείμενο κτίριο επειδή θα υπήρχε ταυτόχρονη μετάφραση και εμείς απαντήσαμε θετικά. Στο ίδιο μέρος πριν από κάποιο διάστημα είχαμε πραγματοποιήσει συνέντευξη Τύπου με τον Τούρκο Υπουργό Εξωτερικών”.

Διαβάστε επίσης

Έρογλου: Eτοιμασία πακέτου μέτρων εμπιστοσύνης των δύο πλευρών