Ενδιαφέρον Ιορδανίας για συνεργασία στον τομέα της ενέργειας

Σειρά συναντήσεων πραγματοποίησε ο Υπουργός Ενέργειας, Εμπορίου, Βιομηχανίας και Τουρισμού Γιώργος Λακκοτρύπης στο πλαίσιο μονοήμερης επίσκεψης εργασίας στο Αμμάν της Ιορδανίας.
1'

Ο κ. Λακκοτρύπης είχε χωριστές συναντήσεις με τον Πρωθυπουργό της Ιορδανίας δρα Abdullah Ensour , τον Υπουργό Ενέργειας δρα Mohammad Hamed , τον Υπουργό Τουρισμού και Αρχαιοτήτων δρα Nidal Mardi Al Κ atamine , τον Υπουργό Βιομηχανίας και Εμπορίου δρα Hatem Hafez Al Halawani και με την ηγεσία του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου του Αμμάν.

Στη συνάντησή του με τον Πρωθυπουργό της Ιορδανίας, ο κ. Λακκοτρύπης τόνισε ότι η Κύπρος και η Ιορδανία αποτελούν πυλώνες σταθερότητας και πως η μεταξύ τους στενή συνεργασία είναι προς το συμφέρον και των δύο χωρών, όπως και της ευρύτερης περιοχής. Εξέφρασε, επίσης, την ετοιμότητα της Κύπρου να συμβάλει στις προσπάθειες της Ιορδανίας για ενίσχυση των σχέσεών της με την ΕΕ, ενώ είχε και την ευκαιρία να ενημερώσει για τις προσπάθειες του Προέδρου της Δημοκρατίας για επίλυση του εθνικού προβλήματος.

Από την πλευρά του, ο Ιορδανός Πρωθυπουργός αναφέρθηκε στο σημαντικό ενδιαφέρον της χώρας του για περαιτέρω ανάπτυξη των διμερών εμπορικών σχέσεων με την Κύπρο σε όλους τους τομείς, με έμφαση στη συνεργασία στον τομέα της ενέργειας και στο ενδεχόμενο προμήθειας της Ιορδανίας με κυπριακό φυσικό αέριο.


Πηγη sigmalive.com

Διαβάστε επίσης

Στον αέρα το πρόγραμμα και η επόμενη δόση