Η Λευκωσία βάζει «ΣΤΟΠ» στις ορέξεις τις Τουρκίας: Βέτο για να μην μπει στην Ε.Ε

Στον τοίχο στήνει την Τουρκία η Λευκωσία – Οι τσαμπουκάδες των γειτόνων μας φαίνεται πως οδήγησαν «στο κόκκινο» τον Νίκο Αναστασιάδη που θα ζητήσει να παγώσουν οι ενταξιακές διαπραγματεύσεις της Τουρκίας στην Ε.Ε.

Η Λευκωσία βάζει «ΣΤΟΠ» στις ορέξεις τις Τουρκίας: Βέτο για να μην μπει στην Ε.Ε
2'

Όπως αναφέρει το sigmalive.com, πολιτικά, νομικά και διπλωματικά μέτρα αντίδρασης στις κλιμακούμενες τουρκικές προκλήσεις σε βάρος της Κυπριακής Δημοκρατίας μελετά η Λευκωσία, σε μία προσπάθεια να υπερασπιστεί τα κυριαρχικά της δικαιώματα, εντός της Αποκλειστικής Οικονομικής της Ζώνης.

Στόχος είναι τα μέτρα που θα αποφασιστούν να είναι αποτελεσματικά, αλλά να μην οδηγούν “ σε επικίνδυνα μονοπάτια”. Στην κωδικοποίηση των μέτρων αντίδρασης θα προβεί στη σημερινή του συνεδρία το Εθνικό Συμβούλιο.

Η Τουρκία έχει δείξει όλα αυτά τα χρόνια ότι δεν σέβεται διεθνείς συμβάσεις, δήλωσε ο κ. Χριστοδουλίδης, τονίζοντας ότι μόνο όταν η Άγκυρα νιώσει κόστος για όσα πράττει, θα υποχωρήσει και δεν θα επαναλάβει τις ενέργειές της.

Μερικά από τα μέτρα που εξετάζονται είναι η προσφυγή στο Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ, η μελέτη για νομικά μέτρα εναντίον της Τουρκίας και εταιρειών, που επιχειρούν στην κυπριακή ΑΟΖ, η επιβολή διοικητικού κόστους σε όσους χρησιμοποιούν το παράνομο αεροδρόμιο της Τύμπου και πολιτικές παρεμβάσεις κομμάτων προς αδελφικά κόμματα.

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας προτίθεται να εγείρει το θέμα στο επικείμενο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο, που θα πραγματοποιηθεί στις Βρυξέλλες στις 23 και 24 Οκτωβρίου.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος επιβεβαίωσε ότι μεταξύ των θεμάτων που θα θέσει θα είναι και το πάγωμα των ενταξιακών διαπραγματεύσεων της Τουρκίας.

Η συντριπτική πλειοψηφία των κρατών-μελών της ΕΕ, τόνισε, στηρίζει τις θέσεις της Λευκωσίας.

Δυστυχώς οι Τούρκοι έκαναν το λάθος να προκαλέσουν χωρίς όρια… Το μόνο σίγουρο είναι πως η Ευρώπη δεν σηκώνει τέτοιες συμπεριφορές. Σύντομα λοιπόν θα πάρουν την απάντησή τους.

Διαβάστε επίσης:

Πρόκληση χωρίς τέλος: Το τουρκικό Barbaros μπήκε στο Οικόπεδο 3 της κυπριακής ΑΟΖ

«Συναγερμός» στην Κύπρο: Η Τουρκία πραγματοποιεί την απειλή της με 3 πλοία

Προκαλεί το Ψευδοκράτος: Εκδίωξαν εκπαιδευτικούς από σχολείο στα Κατεχόμενα!

Ροή Ειδήσεων Δημοφιλή