Ταλάτ: Ανησυχούν και οι Τ/κ για τη παρουσία Barbaros

Η τ/κ πλευρά και η Τουρκία δεν έχουν προβεί σε κανένα σχόλιο σε ό,τι αφορά τον ισχυρισμό ότι το τουρκικό σεισμογραφικό πλοίο "Μπαρμπαρός", που έχει αγκυροβολήσει ανοικτά της Αμμοχώστου, θα ξαναβγεί για έρευνες στις 5 Ιανουαρίου, επισημαίνει ο πρώην ηγέτης των Τ/κ Μεχμέτ Αλί Ταλάτ, υποστηρίζοντας ότι ο Ντερβίς Έρογλου θα πρέπει να ηγηθεί της διαδικασίας των συνομιλιών.
Ταλάτ: Ανησυχούν και οι Τ/κ για τη παρουσία Barbaros
1'

Σύμφωνα με την εφημερίδα "Γενί Ντουζέν", λέγεται πως το σεισμογραφικό της τουρκικής κρατικής εταιρείας πετρελαίου ΤΡΑΟ θα αρχίσει έρευνες για τους υδρογονάνθρακες στις 5 Ιανουαρίου και θα ολοκληρώσει τις εργασίες του στα μέσα Φεβρουαρίου. Ο Μεχμέτ Αλί Ταλάτ σχολιάζοντας την επίδραση που οι εξελίξεις έχουν στις διαπραγματεύσεις, είπε πως τα γεγονότα βιώνονται περισσότερο από την ε/κ πλευρά και την Τουρκία, ενώ η τ/κ πλευρά "δεν έχει φωνή". Ο Έρογλου, πρόσθεσε, πρέπει να βγει και να στηρίξει τη διαδικασία και να την κατευθύνει.

Στις δηλώσεις του στην "Γενί Ντουζέν" ο κ. Ταλάτ ανέφερε επίσης ότι τα γεγονότα (που αφορούν την κινητικότητα του Μπαρμπαρός) προκαλούν ανησυχία και στους Τ/κ και πρέπει να υποστηριχθούν τα δικά τους δικαιώματα. "Έχει γίνει αποδεκτό ότι υπάρχουν δικαιώματα των Τ/κ στην αποκλειστική οικονομική ζώνη. Οι Ε/κ το έχουν αποδεχθεί αυτό. Είναι φυσικό να ζητείται η στήριξη της Τουρκίας για την προστασία αυτών των δικαιωμάτων". Ωστόσο, κατέληξε, δεν μπορεί να συνεχιστεί η ιστορία με αυτόν τον τρόπο και πρόσθεσε ότι ο Τ/κ ηγέτης Ντερβίς Έρογλου θα πρέπει να κατευθύνει τη διαδικασία.

Πηγή ΚΥΠΕ

Σχετικές ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων Δημοφιλή