Ερτούγ: Αναγνώριση από τη διεθνή κοινότητα ζητούν οι Τ/κ

Ο λεγόμενος εκπρόσωπος της "προεδρίας" Οσμάν Ερντούγ δήλωσε ότι οι Τουρκοκύπριοι επιθυμούν αναγνώριση από τη διεθνή κοινότητα και εφαρμογή των ανθρωπίνων δικαιωμάτων.
Ερτούγ: Αναγνώριση από τη διεθνή κοινότητα ζητούν οι Τ/κ
1'

Σε δηλώσεις του στα κατεχόμενα, είπε ότι διεθνείς οργανισμοί που παλαιότερα αντιμετώπιζαν αλλαγές στο στάτους κβο ως ριψοκίνδυνες, τώρα υποστηρίζουν αλλαγή του στάτους κβο λόγω του θέματος των υδρογονανθράκων.

Ο κ. Ερντούγ είπε ότι το θέμα των υδρογονανθράκων μπορεί να επιλυθεί μέσω διαλόγου στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων. Υποστήριξε ότι η τουρκοκυπριακή πλευρά παραμένει σταθερή στις θέσεις και απόψεις της ενώ – όπως ισχυρίστηκε - η ε/κ μετακινείται από τις διαπραγματεύσεις θέτοντας προϋποθέσεις και ήταν ο Ειδικός Σύμβουλος του ΓΓ του ΟΗΕ που έφερε την ισορροπία στην κρίση.

Ανέφερε ότι η ΕΕ θα πρέπει να τηρήσει τις υποσχέσεις της για άρση του διεθνούς λεγόμενου εμπάργκο εναντίον των Τ/κ, προσθέτοντας ότι η τ/κ πλευρά επιθυμεί τη διεξαγωγή απευθείας εμπορίου με χώρες της ΕΕ όπως πράττουν οι Ε/κ και ζητά να αρθούν οι περιορισμοί στον κανονισμό για οικονομική βοήθεια προς τους Τ/κ.

Τέλος για το θέμα του χαλουμιού, ο κ. Ερντούγ είπε ότι διάφορες πρωτοβουλίες βρίσκονται σε εξέλιξη. Κατά την άποψή του, είναι σημαντικό οι δύο πλευρές να προχωρήσουν μαζί στο θέμα αυτό και να επιδείξουν καλή θέληση.
ΠΗΓΗ: ΚΥΠΕ

Σχετικές ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων Δημοφιλή