ΕΔΕΚ: Πρότεινε σε Τσίπρα κοινή δεξαμενή σκέψης
Τη σύσταση μιας κοινής δεξαμενής σκέψης για αντιμετώπιση του τουρκικού επεκτατισμού, της οικονομικής κρίσης και αξιοποίηση των υδρογονανθράκων στην περιοχή πρότεινε στον Έλληνα Πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα, η αντιπροσωπεία του ΚΣ ΕΔΕΚ υπό τον Αναπληρωτή Πρόεδρό της Μαρίνο Σιζόπουλο.
Ο Αναπληρωτής Πρόεδρος της ΕΔΕΚ εξέφρασε «την απόλυτη ικανοποίηση της ΕΔΕΚ για το γεγονός ότι υπήρξε πλήρης ταύτιση απόψεων με τον Έλληνα Πρωθυπουργό τόσο για ζητήματα αντιμετώπισης του Κυπριακού και των τουρκικών προκλήσεων, αλλά και της οικονομικής κρίσης και της πολιτικής την οποία ο Έλληνας Πρωθυπουργός έχει αποφασίσει ν' ακολουθήσει».
«Όπως του έχουμε τονίσει αναλαμβάνει μια βαριά ευθύνη εκ μέρους των λαών του ευρωπαϊκού νότου να ανατρέψει την υφιστάμενη απαράδεκτη οικονομική πολιτική την οποία εδώ και χρόνια ακολουθούν οι σκληροί κύκλοι της ΕΕ με πρωταγωνιστή την Γερμανία και η οποία πολιτική έχει οδηγήσει του λαούς κυρίως της νότιας Ευρώπης σε οικονομική κρίση και σε κοινωνική εξαθλίωση», πρόσθεσε.
Την ίδια στιγμή, είπε ο κ. Σιζόπουλος, «έχουμε μεταφέρει την άποψη προς τον Έλληνα Πρωθυπουργό ως ΕΔΕΚ για το γεγονός ότι Ελλάδα και Κύπρος αντιμετωπίζουμε αυτή τη στιγμή τρία μεγάλα κοινά προβλήματα, το πρώτο είναι ο τουρκικός επεκτατισμός, το δεύτερο είναι η αξιοποίηση των υδρογονανθράκων στην περιοχή και το τρίτο η οικονομική κρίση που έχει πλήξει Ελλάδα και Κύπρο».
Σύμφωνα με τον ίδιο πρότειναν στον κ. Τσίπρα ότι «θα ήταν προς όφελος των δύο λαών αν προχωρούσαμε στη σύσταση μιας δεξαμενής σκέψης την οποία να απαρτίζουν εμπειρογνώμονες από τις δύο πλευρές, καθώς επίσης και εκπρόσωποι των πολιτικών κομμάτων Ελλάδας και Κύπρου, με κύριο στόχο ακριβώς στο πλαίσιο μιας διαρκούς συζήτησης και αναζήτησης να καθοριστούν οι βασικοί παράμετροι μίας ενιαίας εθνικής πολιτικής, η οποία να αντιμετωπίζει κατά τρόπο αποτελεσματικό και τα τρία μεγάλα θέματα».
Εξέφρασε την ετοιμότητα της ΕΔΕΚ να στηρίξει μια τέτοια πρωτοβουλία.
Την ίδια στιγμή στην πορεία της λειτουργίας της δεξαμενής σκέψης, όποτε καθίσταται αναγκαίο, «θα μπορούν και τα πολιτικά κόμματα να επικυρώνουν κάποιες ενδιάμεσες αποφάσεις», ανέφερε
«Είναι λοιπόν στοιχείο εθνικής και οικονομικής επιβίωσης Ελλάδα και Κύπρος να ενισχύσουν την κοινή τους πολιτική στο πλαίσιο μιας διαρκούς και σταθερής εθνικής πορείας», είπε τέλος.
Πηγή ΚΥΠΕ