Κύπρος: Παραιτήθηκαν τα μέλη του Υπουργικού Συμβουλίου

Τα μέλη του Υπουργικού Συμβούλιου της Κύπρου έθεσαν τις παραιτήσεις τους στη διάθεση του Προέδρου της Δημοκρατίας Δημήτρη Χριστόφια, στη διάρκεια του...
1'

Τα μέλη του Υπουργικού Συμβούλιου της Κύπρου έθεσαν τις παραιτήσεις τους στη διάθεση του Προέδρου της Δημοκρατίας Δημήτρη Χριστόφια, στη διάρκεια του σημερινού έκτακτου Υπουργικού Συμβουλίου.


Όπως δήλωσε μετά τη συνεδρία του Υπουργικού ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Στέφανος Στεφάνου, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας ενημέρωσε τα μέλη του Υπουργικού για την πρόθεσή του να προβεί σε ευρύ ανασχηματισμό της Κυβέρνησης και ζήτησε όπως οι Υπουργοί θέσουν τις παραιτήσεις τους στη διάθεσή του.


Τις εξελίξεις πυροδότησε η απόφαση του ΔΗΚΟ να ζητήσει από τους υπουργούς του, Α. Πασχαλίδη και Χ. Πατσαλίδη, να θέσουν τις παραιτήσεις τους στη διάθεση του Δ. Χριστόφια.

Αμέσως μετά την φονική έκρηξη στη ναυτική βάση στο Μαρί, είχαν παραιτηθεί ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Κώστας Παπακώστας και ο υπουργός Εξωτερικών Σπύρος Κυπριανού.


Ο κ. Στεφάνου δήλωσε ότι ο Κύπριος πρόεδρος θέλει να διαβουλευτεί με τα κόμματα της συγκυβέρνησης και πρόσθεσε ότι ο ανασχηματισμός θα γίνει σύντομα.