Στον εσωτερικό δανεισμό στρέφεται η κυπριακή κυβέρνηση

Μετά την διαδοχική υποβάθμισή της από τους τρεις μεγάλους οίκους πιστοληπτικής αξιολόγησης, η Κύπρος στρέφεται πλέον στον εσωτερικό...

Στον εσωτερικό δανεισμό στρέφεται η κυπριακή κυβέρνηση
1'

Μετά την διαδοχική υποβάθμισή της από τους τρεις μεγάλους οίκους πιστοληπτικής αξιολόγησης, η Κύπρος στρέφεται πλέον στον εσωτερικό δανεισμό. Ο νέος υπουργός Οικονομικών της χώρας, Κίκης Καζαμίας, δήλωσε την Πέμπτη ότι η χώρα θα στραφεί προς το παρόν στην εγχώρια αγορά για δανεισμό.

«Λαμβάνοντας υπόψη την κατάσταση... ναι, θα κοιτάξουμε στην εγχώρια αγορά», είπε ο Καζαμίας σε δημοσιογράφους. Χωρίς να δώσει διευκρινίσεις, πρόσθεσε ότι η Κυπριακή Δημοκρατία έχει και άλλες επιλογές. «Έχει αναφερθεί ότι κάποιες πόρτες έκλεισαν. Μπορώ, ωστόσο, να σας πω ότι υπάρχουν και κάποιες πόρτες που δεν έχουμε ακόμη χρησιμοποιήσει».

Ερωτώμενος να εξηγήσει με ποιο τρόπο πρόκειται η Κύπρος να αναχρηματοδοτήσει ομόλογα αξίας 1,2 δις ευρώ που λήγουν τον Ιανουάριο και τον Φεβρουάριο, ο Καζαμίας απάντησε: «Όπως το κάνουμε πάντα».

Την Τετάρτη η κυπριακή κυβέρνηση εξήγγειλε διετές πρόγραμμα λιτότητας ύψους 750 εκατ. ευρώ, σε μία προσπάθεια να πείσει τις αγορές ότι είναι αποφασισμένη να δαμάσει το δημοσιονομικό της έλλειμμα και να λάβει διαρθρωτικά μέτρα.

Το κόστος δανεισμού της Κύπρου αυξάνεται ολοένα και περισσότερο εν μέσω φημών ότι θα είναι η τέταρτη χώρα της ευρωζώνης που θα προσφύγει στον μηχανισμό διάσωσης, ενδεχόμενο που βλέπει ως πιθανό η Fitch.

Διαβάστε περισσότερα στο newscode.gr

Ροή Ειδήσεων Δημοφιλή
08:30ΕΛΛΑΔΑ

Φωτιά στην Εύβοια