Χριστόφιας: Ενημέρωση για την τριμερή της Νέας Υόρκης

Το Εθνικό Συμβούλιο ενημέρωσε ο πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας, Δημήτρης Χριστόφιας, για την τριμερή συνάντηση για το Κυπριακό, που πραγματοποιήθηκε στη Νέα Υόρκη.
1'

Ο κ. Χριστόφιας ενημέρωσε εκτενώς το Εθνικό Συμβούλιο για τις εξελίξεις στη συνάντηση με τον γενικό γραμματέα του ΟΗΕ, Μπαν Κι Μουν, και τον Τουρκοκύπριο ηγέτη, Ντερβίς Έρογλου.

Στο ανακοινωθέν του Εθνικού Συμβουλίου, που διάβασε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέφανος Στεφάνου, αναφέρεται: «Το Εθνικό Συμβούλιο θα συνεχίσει να συνεκτιμά την πορεία των διαπραγματεύσεων πριν τη συνάντηση το Γενάρη και ανάλογα θα παρθούν αποφάσεις».

Στη συνεδρία συμμετείχαν, από πλευράς ΔΗΣΥ οι Νίκος Αναστασιάδης και Τάσος Μητσόπουλος, από το ΑΚΕΛ οι Άντρος Κυπριανού και Νίκος Κατσουρίδης, από το ΔΗΚΟ οι Μάριος Καρογιάν και Νικόλας Παπαδόπουλος, από την ΕΔΕΚ οι Βάσος Λυσσαρίδης και Μαρίνος Σιζοπούλος, από το ΕΥΡΩΚΟ οι Δημήτρης Συλλούρης και Νίκος Κουτσού και από το Κίνημα Οικολόγων οι Ιωάννα Παναγιώτου και Άδωνις Γιάνγκου. Συμμετείχαν επίσης ο πρώην Πρόεδρος της Δημοκρατίας Γιώργος Βασίλειου, η υπουργός Εξωτερικών Ερατώ Κοζάκου - Μαρκουλλή, ο Προεδρικός επίτροπος Γιώργος Ιακώβου, ο υφυπουργός παρά τω Προέδρω Τίτος Χριστοφίδης, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέφανος Στεφάνου και ο Τουμαζός Τσιελεπής, μέλος της ομάδας Κυπριακού.