Και ξαφνικά φρενίτιδα για τα iPhone στην Κίνα!

Οι αποστολές τηλεφώνων ξένης επωνυμίας στην Κίνα αυξήθηκαν κατά 52% τον Απρίλιο σε 3,495 εκατομμύρια μονάδες από 2,301 εκατομμύρια ένα χρόνο νωρίτερα

Οι αποστολές smartphone στην Κίνα αυξήθηκαν κατά 52% τον Απρίλιο σε σχέση με ένα χρόνο πριν, επεκτείνοντας την ανάκαμψη που παρατηρήθηκε τον Μάρτιο, σύμφωνα με στοιχεία μιας ερευνητικής εταιρείας που συνδέεται με την κινεζική κυβέρνηση.

Το άλμα ακολουθεί την αδύναμη απόδοση του αμερικανικού τεχνολογικού γίγαντα στη μεγαλύτερη αγορά smartphone στον κόσμο νωρίτερα φέτος, εν μέσω εντεινόμενου ανταγωνισμού στην κατηγορία smartphone high-end από τοπικούς αντιπάλους όπως η Huawei.

Οι αποστολές τηλεφώνων ξένης επωνυμίας στην Κίνα αυξήθηκαν κατά 52% τον Απρίλιο σε 3,495 εκατομμύρια μονάδες από 2,301 εκατομμύρια ένα χρόνο νωρίτερα, σύμφωνα με στοιχεία της Ακαδημίας Πληροφορικής και Επικοινωνιών της Κίνας.
Αν και τα στοιχεία δεν αναφέρουν ξεκάθαρα την Apple, η εταιρεία είναι ο κυρίαρχος ξένος κατασκευαστής τηλεφώνων στην αγορά smartphone της Κίνας. Αυτό υποδηλώνει ότι η αύξηση των αποστολών με ξένο σήμα μπορεί να αποδοθεί στην απόδοση της Apple.

Οι αποστολές της Apple στην Κίνα κατέγραψαν αύξηση κατά 12% τον Μάρτιο, σημειώνοντας σημαντική βελτίωση από το πρώτο δίμηνο του 2024, όταν η εταιρεία γνώρισε πτώση 37% στις πωλήσεις.

Οι πωλήσεις ενδέχεται να αυξηθούν περαιτέρω τον Μάιο, καθώς η Apple ξεκίνησε μια επιθετική εκπτωτική εκστρατεία αυτόν τον μήνα στον επίσημο ιστότοπο της Tmall στην Κίνα, προσφέροντας εκπτώσεις έως και 2.300 γιουάν (318 $) σε επιλεγμένα μοντέλα iPhone.

Νωρίτερα αυτό το μήνα, ο Διευθύνων Σύμβουλος της Apple, Tim Cook, προέβλεψε αύξηση των πωλήσεων iPhone σε ορισμένες αγορές, συμπεριλαμβανομένης της Κίνας, αφού η εταιρεία ανέφερε πτώση 8,1% στα έσοδα του δεύτερου τριμήνου από την περιοχή της Ευρύτερης Κίνας.

Η μείωση τιμής, διπλάσια από την έκπτωση που πρόσφερε η Apple για τα iPhone τον Φεβρουάριο, έρχεται αφότου η Huawei παρουσίασε τον περασμένο μήνα τη νέα της σειρά smartphone υψηλής τεχνολογίας, το Pura 70, μετά την κυκλοφορία του Mate 60 τον περασμένο Αύγουστο.

Η Huawei ξεπέρασε την Apple το πρώτο τρίμηνο ως ο Νο. 2 πωλητής smartphone στην Κίνα και εντείνει τη στρατηγική λιανικής της, ανοίγοντας περισσότερα καταστήματα και προσθέτοντας περισσότερους διανομείς λιανικής. Το spinoff της Huawei Honor κατέχει την πρώτη θέση στην τοπική αγορά.