Traders σε απόγνωση – Ψάχνουν πώς θα κινηθούν οι αγορές

«Σπαζοκεφαλιά» για τους traders πως θα κινηθούν οι αγορές – Η απόφαση Μπάιντεν και οι νέες προκλήσεις

Traders σε απόγνωση – Ψάχνουν πώς θα κινηθούν οι αγορές

Οι αγορές βρίσκονται αντιμέτωπες με πολλές προκλήσεις παρά το ότι βρισκόμαστε στην καρδιά του καλοκαιριού. Από τη στάση που θα κρατήσει για τα επιτόκια η Federal Reserve, τις ανακοινώσεις των εταιρικών κερδών και πλέον και τα νέα δεδομένα που δημιουργούνται από την απόσυρση του Τζο Μπάιντεν.

Μια εβδομάδα μετά την απόπειρα δολοφονίας του του Ντόναλντ Τραμπ, ο πρόεδρος Τζο Μπάιντεν δήλωσε την Κυριακή ότι δεν θα διεκδικήσει επανεκλογή και ενέκρινε την αντιπρόεδρο Καμάλα Χάρις να γίνει υποψήφια των Δημοκρατικών. Η απόφασή του σε λιγότερο από τέσσερις μήνες από την ψηφοφορία του Νοεμβρίου απειλεί να πυροδοτήσει αναταράξεις στη Wall Street, σύμφωνα με αναλυτές της αγοράς.

Ο Wayne Kaufman, επικεφαλής αναλυτής αγοράς στην Phoenix Financial Services ανέφερε τα εξής: «Μακάρι να μην είχαμε καταιγιστικές εξελίξεις. Μόλις την περασμένη εβδομάδα η ομάδα μου συζητούσε τις επιπτώσεις στην αγορά από την απόπειρα δολοφονίας του Τραμπ. Είναι αμφίβολο αν οι αγοραστές θα επιστρέψουν εν μέσω όλης αυτής της αβεβαιότητας. Οι αποτιμήσεις ήταν ένα ζήτημα, η αισιοδοξία της τεχνητής νοημοσύνης έχει κάνει πολλά για να συγκρατήσει την αγορά και μπαίνουμε στον Αύγουστο και τον Σεπτέμβριο, που ιστορικά είναι αδύναμοι μήνες».

Από την πλευρά του ο Julie Biel, διαχειριστής χαρτοφυλακίου και επικεφαλής στρατηγικής αγοράς στην Kayne Anderson Rudnick επισημαίνει πως τώρα υπάρχει μεγαλύτερη αβεβαιότητα. Και προσθέτει: «Συνεχίζουμε λοιπόν για άλλη μια φορά τον μακροχρόνιο έρωτά μας με πρωτόγνωρες συνθήκες. Και ενώ μπορεί να νιώθουμε ότι έχουμε συνηθίσει τα πάντα, ωστόσο έχουν νέα σημαντικά δεδομένα που πρέπει να αξιολογήσουμε».

Ο Yung-Yu Ma, επικεφαλής επενδύσεων στην BMO Wealth Management εκτιμά πως η απόσυρση Μπάιντεν, προκαλεί ακόμη μεγαλύτερη πολιτική αβεβαιότητα στις αγορές, η οποία είναι πιθανό να οδηγήσει σε κάποια βραχυπρόθεσμη αστάθεια.

Ο Gregory Faranello, επικεφαλής του τμήματος διαπραγμάτευσης επιτοκίων και στρατηγικής των ΗΠΑ για την AmeriVet Securities θεωρεί πως ακόμα δεν είναι απολύτως σαφές τι σημαίνει για την αγορά πως ο Μπάιντεν δεν θα είναι υποψήφιος για στην προεδρία. Σύμφωνα με τον ίδιο, οι τελευταίες εξελίξεις ενδέχεται να επηρεάσουν αρνητικά τις αγορές ομολόγων.

Ροή Ειδήσεων Δημοφιλή
08:34ΕΛΛΑΔΑ

Πέθανε ο TikToker Manolο