Η συνταγή της ημέρας: Κοτόπουλο λεμονάτο στο φούρνο με αρωματικό πιλάφι
#tsoulotip: Δεν ανακατεύουμε το πιλάφι συνέχεια, παρά μόνο λίγα λεπτά πριν ολοκληρωθεί το βράσιμο.
ΥΛΙΚΑ
Υλικά για το κοτόπουλο:
1 ολόκληρο κοτόπουλο κομμένο στα 4
2 κ.γ. ρίγανη ξερή
2 κ.γ. αλάτι χοντρό
1 κ.γ. πιπέρι
1 1/2 κ.σ. μουστάρδα dijon
2 λεμόνια (από το ένα το χυμό και το ξύσμα, το δεύτερο κομμένο σε ροδέλες)
10 κ.σ. ελαιόλαδο
1 σκ. σκόρδο, σπασμένη
1 1/2 κ.γ. εστραγκόν, ξερό
200 ml. ζωμό κοτόπουλου
1 κ.σ. μέλι
Υλικά για το πιλάφι:
500 γρ. ρύζι για πιλάφι
1/2 κ.γ. σαφράν σε σκόνη
5 κ.σ. ελαιόλαδο
1 κ.γ. αλάτι
Πιπέρι
50 γρ. σταφίδες σουλτανίνα
50 γρ. φιστίκια Αιγινής
700 ml. ζωμό κοτόπουλο
3-4 κ.σ. χυμό από λεμόνι
Διαβάστε περισσότερα στο giorgostoulis.com