Σήμερα φτιάξτε νόστιμες αλμυρές κρέπες στο φούρνο
#tsoulotip: Μπορούμε να αρωματίσουμε τη μπεσαμέλ μας με λίγο θυμάρι.
ΥΛΙΚΑ
Υλικά για τις κρέπες:
120 γρ. Αλεύρι γ.ο.χ.
120 ml Νερό
120 ml. Γάλα, πλήρες
2 Αυγά
¼ κ.γ. Αλάτι
1 κ.σ. Βούτυρο, λιωμένο & έξτρα για το ψήσιμο της κρέπας
Υλικά για τη μπεσαμέλ:
20γρ. Βούτυρο, σε θερμοκρασία δωματίου
20γρ. Αλεύρι γ.ο.χ.
500 ml. Γάλα, πλήρες
150 γρ. Τυρί gouda, τριμμένο και έξτρα για το πασπάλισμα της κρέπας
Αλάτι
Πιπέρι
Υλικά για τις κρέπες:
6 Φέτες μπέικον, κομμένο σε λεπτές κάθετες φέτες
6 Φέτες ζαμπόν, κομμένο σε λεπτές κάθετες φέτες
5 Λευκά μανιτάρια, κομμένα σε λεπτές κάθετες φέτες
300 ml. Κρέμα γάλακτος, πλήρης
Ελαιόλαδο για το άλλειμα του σκεύους
Διαβάστε περισσότερα στο giorgostsoulis.com