Αυτός που θα σε σώσει είναι… ο καλός σου ο καιρός!

Θέλω να πιστεύω ότι δεν στερούμαι αυτού που λένε «κοινή λογική».

Ή τουλάχιστον ότι κάνω μεγάλη προσπάθεια για να μην τη χάσω.

Αν έχω καταλάβει καλά, τις τελευταίες μέρες όχι απλά έχουμε πολλά κρούσματα αλλά τα… σπάμε!

Αν πάλι έχω καταλάβει καλά υπό αυτές τις συνθήκες, δηλαδή με τα κρούσματα στο Θεό, οδεύουμε σε χαλάρωση των μέτρων; Μόνο σε μένα φαίνεται κουλό;

Επίσης και εδώ είναι το πλέον ανησυχητικό, ακόμη και οι ειδικοί, οι λοιμωξιολόγοι ντε, είναι σε μεγάλη διαφωνία. Γιατί ανοίγεις τα sites, την τηλεόραση, τα ραδιόφωνα και ακούς τον έναν να λέει «Κλείστε τα όλα τώρα» και τον άλλον «Ανοίξτε τα όλα τώρα».

Και οι δύο συμφωνούν στο «όλα» και στο «τώρα».

Και ερωτώ:

  • Αν οι ειδικοί διαφωνούν ποιον πρέπει να ακούσει άραγε ο Κυβερνήτης για να αποφασίσει; Και πώς θα είναι σίγουρος ότι θα έχει ακούσει το σωστό; Ειδικά από την στιγμή που δεν μας λες πια και… μετρ στην αντιμετώπιση της πανδημίας!
  • Θα σου πω λοιπόν τι πιστεύω. Με το φτωχό, πολύ φτωχό, μυαλό μου. Αυτή τη χώρα, χρόνια τώρα τη σώζει ο καλός της ο καιρός. Ο ήλιος και η θάλασσα.
  • Γι’ αυτά έρχεται άφθονο το χρήμα απ΄έξω, κάθε χρόνο, με αυτά αντιμετωπίσαμε από τα μνημόνια μέχρι την πανδημία.
  • Και σε αυτό ποντάρουν οι κυβερνώντες. Και γιατί ξέρουν ότι οι Έλληνες είμαστε του «έξω». Αλλά και γιατί γνωρίζουν όλοι πάρα πολύ καλά πως αν δεν δουλέψει ο τουρισμός και φέτος, κλάφτα Χαράλαμπε…
  • Τα λέγαμε από την πρώτη στιγμή, το επαναλαμβάνουμε και τώρα. Ακόμη και οι γιατροί τώρα μαθαίνουν το πώς αντιδράει ο ιός και ποια μέτρα είναι πραγματικά σωτήρια.
  • Κανείς δεν γεννήθηκε σοφός και κανείς δεν μπορεί να τα ξέρει όλα. Πόσο μάλλον δε σε μία κατάσταση κυριολεκτικά πρωτόγνωρη.
  • Άρα; Άρα δεν «κονιορδίζουμε» όταν τα πάμε καλά (και καλά), ούτε αναθεματίζουμε όταν τα κρούσματα τραβάνε την ανηφόρα.
  • Όποιος συνεχίζει να ψηφίζει θαυματοποιούς, τα επόμενα Χριστούγεννα να κάτσει κάτω από το δέντρο και να περιμένει τον μουσάτο με την κόκκινη στολή για να του φέρει το δώρο. Είπαμε, αυτή η χώρα έχει πάθει πολλά.
  • Έ, κάποτε πρέπει και να μάθει.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Ηράκλειο: Συγκλονίζει η γιαγιά του 3χρονου που έπεσε στο βαρέλι με το νερό – Οι τραγικές συμπτώσεις