Ο Metaκοσμος της βίας ανάλογα με τον στόχο!

Δεν είμαι υπέρ της πολιτικής ορθότητας. Για να πω την αλήθεια τη σιχαίνομαι. Προτιμώ την πολιτική λογική. Και λατρεύω την ειλικρίνεια…

Ο Metaκοσμος της βίας ανάλογα με τον στόχο!
2'

Παρακολουθώ με τεράστιο προβληματισμό όλο αυτό που συμβαίνει στα social media.

Προσπαθώντας να ισορροπώ ανάμεσα στην θετική σκέψη και την αφέλεια… Και ακούω πάντα τα παιδιά. Τις προάλλες διαφώνησα με την κόρη μου. Τη μικρή. Είναι 13.

Διαφώνησα για το Facebook και το Instagram που ό,τι δεν τους αρέσει το… ρίχνουν. «Δεν είναι Δημοκρατία αυτό», της είπα. «Υπάρχουν κανόνες, που αν δεν τους γουστάρεις πολύ απλά φεύγεις. Στο λένε όταν μπεις και το αποδέχεσαι ή όχι», απάντησε. Και τέλος η κουβέντα.

Κανόνες λοιπόν…

Με στόχο, όπως διατυμπανίζει η Meta, δηλαδή ο Ζούκερμπεργκ, να καταπολεμάται η βία… Ναι, αυτή που «καταδικάζουμε απ’όπου κι αν προέρχεται».

Έτσι; Όχι!

Για τη Meta και με τη βούλα πια, η βία εξαρτάται ποιον στοχεύει… Αν είναι ο Πούτιν και οι Ρώσοι στρατιώτες, μπορείς να γράψεις ό,τι θες… Ακόμη και ότι επιθυμείς να τους σκοτώσεις!

Το αποκάλυψε το Reuters και το παραδέχτηκαν πια από τον πρώτο μέχρι τον τελευταίο όλοι αυτοί που αποφασίζουν για το πώς θα λειτουργεί ο κόσμος. Τώρα του Facebook και του Instagram. Αύριο γενικά… Δηλαδή: Το «Θάνατος στον Πούτιν και στους Ρώσους» το γράφεις ελεύθερα…

Όπως δεν θα συναντήσεις κανένα πρόβλημα εξυμνώντας τους ναζιστές του Τάγματος Αζόφ αφού σύμφωνα με τη Meta είναι τμήμα της Ουκρανικής Εθνικής Φρουράς… Κι ας έχουν σφάξει κόσμο και κοσμάκη!

Κι επειδή επαναλαμβανόμενη σύμπτωση παύει να είναι σύμπτωση, τον περασμένο Ιούνιο, ο καλός Σαμαρείτης Μαρκ, άφηνε ελεύθερα τις πλατφόρμες του να ζητούν τον θάνατο του αγιατολά Αλί Χαμενεϊ… Για το καλό του κόσμου…

Τι δεν καταλαβαίνεις;

Στη νέα εποχή, ο θάνατος και η βία δεν θα καταδικάζεται απ’όπου κι αν προέρχεται… Θα εξαρτάται από το ποιος θα τη δεχτεί! Ποιος θα είναι ο στόχος. Και σε αυτό το παιχνίδι των «καλών» με τους «κακούς», δεν θα αποφασίζεις εσύ με ποιον θα πας… Αν κάνεις, μάλιστα, τη … λάθος επιλογή δεν θα μπορείς ούτε καν να απαντήσεις σε αυτόν που θα ζητάει το «θάνατο» σου.

Τι γιατί;

Γιατί έτσι… Σκέψου απλά: Το «Πούτιν ψόφα» περνάει. Το «Ζούκερμπεργκ άντε γ@μήσου» όχι!

Ροή Ειδήσεων Δημοφιλή