Κι αν ο Μασκ ρίξει τις μάσκες;

Δεν υπάρχει πιο άγαρμπο μέσο από το Twitter. Πιο σκληρό και πιο επιθετικό. Θαρρώ πως αυτό το ξέρουν πια και οι πέτρες. Ό,τι γράφεται εκεί μέσα είναι ό,τι πιο σκληρό, πιο υβριστικό και χυδαίο γράφεται στα social media. Γιατί δυστυχώς στο Twitter η ανωνυμία, τα ψεύτικα προφίλ, όχι απλά υπάρχουν περισσότερο από αλλού αλλά ευδοκιμούν!

Κι αν ο Μασκ ρίξει τις μάσκες;
AP Photo/Susan Walsh, File
1'

Ξεφυτρώνουν το ένα μετά το άλλο και μετατρέπουν την ελευθερία έκφρασης στην απόλυτη ασυδοσία.

Κάπου διάβασα ότι ο Μασκ, ο νέος ιδιοκτήτης του Twitter έχει βάλει σαν πρώτο στόχο να μην υπάρχει ούτε ένα προφίλ χωρίς ταυτότητα. Δύσκολο. Ακόμη και για αυτόν που έχει το «μαγαζί».

Αλλά αν έστω και τα μισά από τα «προφίλ» όλων αυτών που είναι… τζάμπα μάγκες, αναγκαστούν να γράφουν πλέον με τη μουρίτσα τους και το ονοματάκι τους, θα είναι καλό για τη Δημοκρατία, την κοινωνία και την ανθρωπότητα. Θα είναι καλό για όλους.

Αν έστω ένας τύπου «John o εκδικητής» γίνει «Γιάννης Ευαγγέλου» και καταλάβει ότι αυτά που γράφει και λέει θα πρέπει να είναι αληθή και όχι προϊόν εμπάθειας και τζάμπα μαγκιάς, θα έχουμε νικήσει όλοι οι κανονικοί, όλοι εμείς που για να πούμε την άποψη μας δεν πρέπει να φορέσουμε κουκούλα…

Που έχουμε το πραγματικό θάρρος της γνώμης μας και είμαστε έτοιμοι να πάρουμε το τίμημα της.

Που γράφουμε κάτι ως Νίκος Συρίγος και όχι ως «GATOS MAVROS» κλπ.

Που κρινόμαστε πριν κρίνουμε…

Αν λοιπόν ο Μασκ καταφέρει και ρίξει τις μάσκες ή έστω κάποιες από αυτές θα έχουμε πάει όλοι μισό βήμα μπροστά. Κι ας έγινε και το Twitter μέτρο για να μετρούν το μέγεθος τους οι… τρισεκατομμυριούχοι! Σοβαροί να είμαστε…

Πραγματική ελευθερία δεν υπάρχει πια σχεδόν πουθενά. Ας υπάρχει τουλάχιστον ευθύνη για αυτό που γράφει ο καθένας μας. Ξεκάθαρα.

Ροή Ειδήσεων Δημοφιλή