Κατάλαβαν ότι ο κόσμος γύρισε την πλάτη στην πολιτική;

Το «φτύσιμο» ήταν τόσο εκκωφαντικό που μέσα σε ένα μόλις μήνα, γύρισαν την πλάτη στα κόμματα επιπλέον περίπου 800.000 ψηφοφόροι
Ψηφοφόροι, εκλογές
Eurokinissi
2'

Στις εκλογές έγινε το αναμενόμενο. Βγήκε ξανά κυβέρνηση και μάλιστα διά περιπάτου η Νέα Δημοκρατία… Και θα είναι μάλιστα η πρώτη φορά στα χρονικά που η Κυβέρνηση ΔΕΝ θα έχει αξιωματική αντιπολίτευση. Πώς να αντιπολιτευτείς με τα… ρέστα!

Για τον Αλέξη Τσίπρα, θαρρώ πως δεν υπάρχει άλλη επιλογή εκτός από το να ιδιωτεύσει για κάποιο διάστημα… Αλλά μπας και οι συνάδελφοι του δικαιούνται πραγματικά να νιώθουν ικανοποιημένοι; Όχι. Όταν σε λίγο θα βγαίνει κυβέρνηση από τη μειοψηφία των Ελλήνων ψηφοφόρων, ο κόσμος έχει στείλει ξεκάθαρο μήνυμα. Προς όλους. Δεν ξέρω αν το καταλάβατε, γιατί κανείς δεν το λέει φωναχτά, αλλά την περασμένη Κυριακή στις κάλπες πήγαν ελάχιστα πάνω από τους μισούς Έλληνες. Οι άλλοι πήγαν το μεροκάματο και οι πιο τυχεροί παραλία… Να ψηφίσουν πάντως δεν πήγαν. Από το Μάρτιο του 2004 που είχε ψηφίσει το 76,5% των Ελλήνων, τον Ιούνιο του 2023 ψήφισε μόλις το 52,8 %...

Και το «φτύσιμο» ήταν τόσο εκκωφαντικό που μέσα σε ένα μόλις μήνα, γύρισαν την πλάτη στα κόμματα επιπλέον περίπου 800.000 ψηφοφόροι! Κι αν γίνονταν εκλογές τον Αύγουστο, θα έβγαζαν Κυβέρνηση οι μισοί των μισών… Δυστυχώς για το πολιτικό προσωπικό της χώρας, ο κόσμος δείχνει ξεκάθαρα ότι κάτι πρέπει να αλλάξει για να τον κάνει να πιστέψει ξανά ότι με την ψήφο του αποφασίζει για κάτι πραγματικά σημαντικό ώστε να μην… πάει για μπάνιο! Γιατί καλές οι θριαμβολογίες επειδή μεταξύ των τυφλών επικράτησε ο μονόφθαλμος αλλά η αλήθεια είναι μία: Πρώτο κόμμα στην Ελλάδα του 2023 βγήκε η αποχή!

Στο ΣΥΡΙΖΑ δε, ανάμεσα στις δύο εκλογικές αναμετρήσεις απείχε το 21,5% των ψηφοφόρων του… Πιο αποτυχία, πεθαίνεις!

Μπορεί το υπάρχον πολιτικό σκηνικό να εμπνεύσει ξανά τον κόσμο; Να τον πείσει όχι ότι κυβερνά σωστά αλλά έστω να πάει στην κάλπη; Χλωμό… Γιατί οι γενιές που έρχονται έχουν μεγαλώσει σε ένα εντελώς «απολιτίκ» περιβάλλον… Κι είναι κατά πολύ εξυπνότερες. Άρα και πιο δύσκολο να τις πείσεις να πάνε στην κάλπη.

Ροή Ειδήσεων Δημοφιλή