Στην Ελλάδα ούτε νερό δεν μπορούμε να πιούμε…

Και επίσημα πλέον στη Θεσσαλία, ναι εκεί που υπήρξαν οι πλημμύρες, υπάρχει νεκρή από το νερό που ήπιε. Και κάμποσα άλλα κρούσματα γαστρεντερίτιδας.
Στην Ελλάδα ούτε νερό δεν μπορούμε να πιούμε…
2'

Επίσης από το νερό. Στη Θεσσαλία. Της Ελλάδας. Της χώρας που ανήκει στην Ευρώπη. Ναι του Κράτους που την Κυριακή σε καλεί να πας να ψηφίσεις στις ευρωεκλογές. Για να νιώσεις Ευρωπαίος πολίτης. Κι ας είσαι Αρικανός. Γιατί, να με συμπαθάτε οι… Ευρωπαίοι, αλλά στην Αφρική πεθαίνει ο κοσμάκης από το νερό που πίνει.

Δυστυχώς για τους ανθρώπους που ζουν εκεί. Και για μας που ζούμε στην Ελλάδα. Στη Θεσσαλία ναι. Εκεί που τα πράγματα θα έφτιαχναν σε χρόνο dt. Που θα γίνονταν έργα. Που θα υπήρχαν άμεσα λύσεις. Ναι στη Θεσσαλία.

Εκεί που όσοι δεν πνιγούν στις λάσπες, θα πεθάνουν μετά από το νερό που θα πιούν. Ναι στον κάμπο. Στο 80% της αγροτικής παραγωγής της χώρας. Αυτό που θα έπρεπε να φυλάμε πιο πολύ και από την… Ακρόπολη.

Στη γη μας. Εκεί ο κόσμος συνεχίζει όχι απλά να υποφέρει αλλά να πεθαίνει και να δηλητηριάζεται από το νερό που πίνει… Ναι είναι η ίδια χώρα που πριν από λίγες μέρες τα παιδιά δηλητηριάστηκαν από το φαγητό που τους έδωσαν στο σχολείο. Η ίδια χώρα που όταν κλήθηκε να ελέγξει το εργοστάσιο που έφτιαχνε τα γεύματα της ντροπής, το εργοστάσιο… κάηκε.

Όπως μάλλον θα… καεί και η προσπάθεια να μάθουμε γιατί πέθανε η γιαγιά και γιατί δηλητηριάστηκε ο κοσμάκης στον κάμπο.

Όπως δεν θα μάθουμε, μάλλον ποτέ, τι έγινε στα Τέμπη… Γιατί η Ελλάδα πέρα από αφρικανικό κράτος είναι και η χώρα των αθώων. Όλοι αθώοι. Εκτός από τον απλό πολίτη που φταίει για όλα. Να μην έτρωγαν τα παιδιά το φαγητό που τους έδωσαν, να μην έπινε η γιαγιά νερό, να μην έμπαιναν τα παιδιά στο τρένο…

Εσύ φταις. Για όλα. Και κυρίως που πιστεύεις ότι ζεις στην Ευρώπη. Ναι, γι’αυτήν που θα ψηφίσεις την Κυριακή.

Που θα νιώσεις πάλι Ευρωπαίος.

Ροή Ειδήσεων Δημοφιλή