Μαζέψτε τους

Βγήκαν στην επιφάνεια όλα αυτά που χαρακτηρίζουν τα… επιφανή μέλη της κοινωνίας

Η υπόθεση Λύτρα εξελίσσεται σε διδακτική για όλη την ελληνική κοινωνία. Από όλες τις απόψεις. Κυρίως διότι με αφορμή την βιαιότατη επίθεση του ποινικολόγου στην σύζυγο του, βγήκαν στην επιφάνεια όλα αυτά που χαρακτηρίζουν τα… επιφανή μέλη της κοινωνίας. Τι είδαμε λοιπόν και τι ακούσαμε από το ξημέρωμα της περασμένης Κυριακής μέχρι σήμερα με αφορμή έναν από τους πιο βίαιους ξυλοδαρμούς στην Ιστορία…:

Τον θύτη να ζητάει «συγγνώμη για το περιστατικό» και εν συνεχεία να παραβιάζει τους όρους που του τέθηκαν.

Τον ποινικολόγο που έστησε καριέρα ως Μητέρα Τερέζα των κακοποιημένων γυναικών να κακοποιεί ο ίδιος τη γυναίκα του.

Τον συνάδελφο του και πλέον δημοφιλή ποινικολόγο να χαρακτηρίζει αντρίκια συμπεριφορά ότι ο Λύτρας παραδέχτηκε πως ξυλοφόρτωσε τη γυναίκα του και της ζήτησε συγγνώμη.

Την δημοφιλή παρουσιάστρια να χύνει δάκρυα για την λαμπρή καριέρα του θύτη που καταστρέφεται.

Τη συντριπτική πλειοψηφία των δικηγόρων να βάζουν σε δεύτερη μοίρα το γεγονός ότι μια γυναίκα-συνάδελφος τους ξυλοκοπήθηκε και να… σκίζουν τα ρούχα τους για την παρέμβαση του Αρείου Πάγου σχετικά με την αποφυλάκιση του θύτη.

Γνωστό τηλεδικηγόρο να υποστηρίζει σε ζωντανή μετάδοση ότι ήταν η κακιά στιγμή και ότι εδώ στα Βαλκάνια δεν είμαστε όλοι Σουηδοί…

Την εκπρόσωπο της αστυνομίας να μας ενημερώνει ότι είναι στη διακριτική ευχέρεια των αστυνομικών οι χειροπέδες στους συλληφθέντες.

Τον πλέον δημοφιλή ποινικολόγο να κάνει κουτσομπολιό για το θύμα και εν συνεχεία να στέλνει εξώδικο στο θύμα να μην χρησιμοποιεί το όνομα του κάνοντας λόγο για το ποιόν της.

Δημοσιογράφους να αφήνουν υπονοούμενα για το μήνυμα που ήρθε στο κινητό του θύματος και εξόργισε τον θύτη ώστε εν συνεχεία να την ξυλοκοπήσει.

Τον θύτη της χλιδής και της επίδειξης πλούτου να έχει απλήρωτα ενοίκια, εργαζόμενους ακόμη και το νερό.

Τους συνδικαλιστές της Αστυνομίας να κράζουν την Αστυνομία για τις ανέσεις του θύτη σε όλη την υπόθεση.

Αυτά και άλλα πολλά που προστίθενται μέρα με τη μέρα, ώρα με την ώρα…

Αυτά που παρά το γεγονός ότι σου προκαλούν από θυμηδία μέχρι εμετό είναι πραγματικά απολύτως διδακτικά. Γιατί καταδεικνύουν το ψέμα και την υποκρισία που βασιλεύει σε αυτόν τον τόπο. Το «φαίνεισθαι» και την διαπλοκή της εξουσίας. Τον σάπιο κόσμο αυτών που θα έπρεπε όχι μόνο να υπερασπίζονται το δίκαιο αλλά να το πρεσβεύουν στη ζωή τους.

Ο Λύτρας θα μπει φυλακή. Όταν κι όποτε βγει θα συναντήσει ξανά όλους αυτούς που πρωταγωνιστούν σήμερα στην ιστορία του. Τους ανθρώπους που ακόμη και τώρα που μια γυναίκα μετράει τις μπουνιές και τις πληγές της, αυτοί υπερασπίζονται τον θύτη. Από διαστροφή ή συμφέρον. Ή από συνήθεια…

Κι αυτό είναι η μεγαλύτερη απογοήτευση. Για μας και τα παιδιά μας. Για την κοινωνία που ζούμε. Για την κρεμ ντε λα κρεμ της.

Γιατί, ναι ρε Κεμάλ, αυτός ο κόσμος δεν θα αλλάξει ποτέ…