Εσύ θα τελειώσεις τους… Αυγενάκηδες!

Η δύναμη της εικόνας, το αίσχος του Αυγενάκη σε… ζωντανή μετάδοση, ίσως και να τον κάνει κάτι άλλο: Έμπνευση για το πώς θα αντιμετωπίσουμε από εδώ και πέρα τους Αυγενακηδες τούτης της πλάσης
Εσύ θα τελειώσεις τους… Αυγενάκηδες!
Φωτογραφία Αρχείου
2'

Δυστυχώς για την κοινωνία είμαστε γεμάτοι Αυγενάκηδες. Υπάρχουν γύρω μας. Παντού. Κι είναι πολλοί. Τύποι του «ξέρεις ποιος είμαι εγώ;». Τύποι που νομίζουν ότι το κράτος τους ανήκει. Τύποι που νομίζουν ότι ο άλλος τους ανήκει. Νταβατζηδες κάτ' εξακολούθηση και κατά συρροή. Υπεράνω του Νόμου, της κοινωνίας, των ανθρώπων, της ηθικής.

Ο Αυγενάκης δεν έγινε τώρα έτσι. Ήταν πάντα. Και το έδειχνε περίτρανα. Δεν το έκρυψε ποτέ. Υπερηφανευόταν για αυτό. Αποφασίζω και διατάζω. Γαμώ και δέρνω. Σου θυμίζει κάτι; Καλά κάνει και σου θυμίζει… Γιατί όλοι αυτοί οι τύποι ανήκουν στην ίδια κατηγορία. Είναι ίδιοι. Ο Αυγενάκης την πάτησε γιατί υπήρξε το βίντεο. Αν δεν τον βλέπαμε να πλακώνει τον υπάλληλο ακόμη θα ήταν ο αξιότιμος βουλευτής, πρώην υπουργός, παντοτινός «γαμάω». Γιατί έτσι τον έμαθε το σύστημα. Να πηδάει ακόμη και την δημοκρατία. Ξέρει αυτός.

Ο Αυγενάκης είχε δώσει να καταλάβουμε ποιος είναι και τι ασπάζεται. Απλά τώρα το «νταβατζιλίκι» του ξεβολεύει όλους όσοι μέχρι πρότινος τον έβαζαν να φοβερίζει. Ο αθλητισμός τον έφαγε στη μάπα για χρόνια. Η κοινωνία για πολλά περισσότερα. Ο υπάλληλος δεν τον έφαγε απλά στη μάπα. Έφαγε μάπες κανονικά… Γιατί τόλμησε να τον αντιμετωπίσει ως κανονικό άνθρωπο. Όπως εσένα κι εμένα…

Κι αυτό ήταν ασυγχώρητο. Ο Αυγενάκης δεν είναι κανονικός άνθρωπος. Δεν ένιωσε ποτέ έτσι. Είναι του «ξέρεις ποιος είμαι εγώ;». Κι όταν η απάντηση σε αυτό είναι «στα παπάρια μου, ποιος είστε», η αντίδραση θα είναι από μετάθεση στην πινέζα, μέχρι χαστούκια. Γιατί η Ελλάδα του Αυγενάκη έτσι έχει μάθει. Να μην έχει πολίτες αλλά ραγιάδες. Έτσι μας έμαθαν. Να καταπίνουμε τέτοιες συμπεριφορές. Να τις θεωρούμε φυσιολογικές. Να ξέρουμε ποιος είναι ο Αυγενάκης. Και άμα λαχει να γυρίζουμε το αεροπλάνο πίσω για να ανεβεί ο υπουργός. Ο πολυχρονεμένος μας… Ο νταβατζής μας. Αυτός που είναι πάνω από εμάς. Που άμα γουστάρει θα δώσει και καμιά μπάτσα για να μάθουμε ποιος είναι… Ο υπάλληλος του αεροδρομίου παραλίγο να είναι απλά ένα ακόμα θύμα των Αυγενακηδων αυτής της χώρας.

Η δύναμη της εικόνας, το αίσχος του Αυγενάκη σε… ζωντανή μετάδοση, ίσως και να τον κάνει κάτι άλλο: Έμπνευση για το πώς θα αντιμετωπίσουμε από εδώ και πέρα τους Αυγενακηδες τούτης της πλάσης. Ας ξεκινήσουμε με την απάντηση «στα παπαρια μας ποιος είσαι».

Κάτι τελευταίο: Αυγενάκης δεν γίνεσαι. Γεννιέσαι.

Ροή Ειδήσεων Δημοφιλή