Ρε άντε… δεξιωθείτε!

Σήμερα η πατρίδα γιορτάζει τα 50 χρόνια από την Αποκατάσταση της Δημοκρατίας.

Και η Προεδρία της Δημοκρατίας θα διοργανώσει γιορτή. Καλά κάνει. Κι ας μην έχουμε Δημοκρατία… Στην πράξη. Αυτό αποδεικνύεται ακόμη και στην αποψινή γιορτή.

Ναι, εκεί που έπρεπε να χωρούν όλοι. Ειδικά έχουν κάνει θυσίες για αυτή τη χώρα. Και να με συμπαθά η ΠτΔ αλλά μεγαλύτερη θυσία από το να χάνεις το παιδί σου δεν υπάρχει. Πόσο μάλλον δε, να στο δολοφονούν.

Η κ. Σακελλαροπούλου δικαίως κάλεσε τους συγγενείς των θυμάτων στο Μάτι. Τραγωδία δίχως άλλο. Κι εκεί… κανείς δεν έφταιξε. Όπως κάλεσε και πλημμυροπαθείς της Θεσσαλίας, που έχασαν το βιος τους, επειδή κανείς δεν έκανε τη δουλειά του όπως έπρεπε, ώστε να μην ξαναπνιγεί ο κάμπος, μετά την πρώτη πλημμύρα…

Ποιοι δεν χωράνε στη γιορτή της Δημοκρατίας; Μάντεψε. Οι γονείς των παιδιών που χάθηκαν στα Τέμπη. Ναι, καλά διάβασες. Μην απορείς. Αυτοί που ακόμα ψάχνουν στα χαλάσματα και βρίσκουν οστά των παιδιών τους. Που τα έχασαν μια φορά και τα θάβουν δύο, τρεις, τέσσερις… Που ψάχνουν ακόμη τους ενόχους. Που φωνάζουν αλλά δεν ακούγονται. Που πρέπει να φιμωθούν. Που δεν χωράνε στη… δημοκρατία μας.

Γελάω. Για να μην κλαίω. Αυτοί πάλι, οι απρόσκλητοι, οι ανεπιθύμητοι, δεν μπορούν να γελάσουν. Δεν γελάνε εδώ και καιρό. Πότε κλαίνε και πότε αγανακτούν κι εξοργίζονται. Η Καρυστιανού, ο Πλακιάς και οι άλλοι… Όλοι αυτοί οι ενοχλητικοί.

Ναι σε αυτή τη δημοκρατία ζεις. Αυτή θα γιορτάσεις σήμερα… Τη δημοκρατία της ασυδοσίας. Τη δημοκρατία των ατιμώρητων.

Για τα Τέμπη, το Μάτι, τη Θεσσαλία, την Ηλεία, την Εύβοια… Σε αυτή τη χώρα ζεις. Στη χώρα των αθώων. Στο βασίλειο της υποκρισίας.

Ρε άντε δεξιωθείτε…