Για το ΠΑΣΟΚ θα αποφασίσουν οι… απογοητευμένοι

Η μονομαχία Ανδρουλάκη-Δούκα στο δεύτερο γύρο, έστω και για ελάχιστες ψήφους που (δεν) πήρε ο Γερουλάνος, επιβεβαίωσε τα προγνωστικά. Αυτό περιμέναμε να συμβεί και αυτό τελικά συνέβη
Newsbomb.gr

Παραδοχή πρώτη. Οι εκλογές για το νέο αρχηγό στο ΠΑΣΟΚ, βγάζουν κερδισμένο το… ΠΑΣΟΚ σε σχέση με τον ΣΥΡΙΖΑ. Οι μεν έκαναν εκλογές. Οι δε σαπουνόπερα. Δυστυχώς.

Παραδοχή δεύτερη. Η μονομαχία Ανδρουλάκη-Δούκα στο δεύτερο γύρο, έστω και για ελάχιστες ψήφους που (δεν) πήρε ο Γερουλάνος, επιβεβαίωσε τα προγνωστικά. Αυτό περιμέναμε να συμβεί και αυτό τελικά συνέβη.

Το ποιος θα βγει την ερχόμενη Κυριακή είναι θαρρώ θέμα των απογοητευμένων. Και εξηγούμαι. Οι ψηφοφόροι του Γερουλάνου και της Διαμαντοπούλου θα κρίνουν εν πολλοίς το αποτέλεσμα. Τόσο με το ποιον θα επιλέξουν να στηρίξουν, όσο και με το πόσοι από αυτούς θα ξαναπάνε στις κάλπες. Σίγουρα όχι όλοι. Από την στιγμή που δεν βγήκε ο υποψήφιος της αρεσκείας τους, η επιθυμία να ψηφίσουν τη δεύτερη ή ενδεχομένως την τρίτη κατά σειρά επιλογή τους, δεν φαντάζει και σπουδαίο κίνητρο… Όμως από την στιγμή που η διαφορά ανάμεσα σε Ανδρουλάκη και Δούκα είναι αναστρέψιμη, όσοι την πρώτη Κυριακή ψήφισαν τους άλλους υποψηφίους θα κρίνουν τελικά και τον νικητή.

Προφανώς και τις μέρες που απομένουν έως τις δεύτερες εκλογές θα γίνει του… μαγειρέματος. Μένει να δούμε ποιος από τους δύο είναι ο καλύτερος στις συμφωνίες. Και ενδεχομένως ο εξυπνότερος… Χωρίς αμφιβολία το έργο του Ανδρουλάκη είναι δυσκολότερο. Λόγω της φθοράς του ως αρχηγός. Ο Δούκας πάλι πρέπει να προβληματιστεί βαθύτατα για το γεγονός ότι στην Αθήνα, την πόλη που είναι Δήμαρχος, βγήκε τέταρτος… Κι αυτό έχει να κάνει με το γεγονός ότι δεν έχει πείσει.

Σε κάθε περίπτωση, με δεδομένο ότι ο κόσμος έχει απογοητευτεί από το σίριαλ που βλέπει στον ΣΥΡΙΖΑ, το ΠΑΣΟΚ έχει την ευκαιρία από την προσεχή Κυριακή να χτίσει πάνω στη σοβαρότητα της διαδικασίας των εσωκομματικών εκλογών του. Αρκεί αυτό για να πείσει τον κόσμο ότι μπορεί να ασκήσει τουλάχιστον τα καθήκοντα της αξιωματικής αντιπολίτευσης; Όχι… Αλλά εδώ που έχει φτάσει το πολιτικό προσωπικό της χώρας, ακόμα και η σοβαρότητα είναι υπό εξαφάνιση. Οπότε στο σκηνικό της απόλυτης απογοήτευσης ας έχουν το λόγο οι απογοητευμένοι…