Την Παρασκευή θα «μετρήσουν» και οι απ’έξω από το Καλλιμάρμαρο!

Η συναυλία στη μνήμη των παιδιών που δολοφονήθηκαν στα Τέμπη, δεν είναι μια ακόμη συναυλία μνήμης.

Την Παρασκευή θα «μετρήσουν» και οι απ’έξω από το Καλλιμάρμαρο!
2'

Είναι πολλά περισσότερα. Γι’αυτό και ο κόσμος εξάντλησε τα εισιτήρια της σε χρόνο dt. Διότι στα τρένα φέρετρα θα μπορούσαν να βρίσκονται τα παιδιά μας… Δεν θέλουμε να ζούμε άλλο από τύχη. Και απαιτούμε δικαιοσύνη. Όλοι οι κανονικοί άνθρωποι σε αυτόν τον τόπο.

Για τα Τέμπη, για το Μάτι, για τη Μάνδρα, για την Εύβοια, για την Ηλεία… Θέλουμε οι ένοχοι να πληρώνουν, όποια και αν είναι η θέση τους στην κοινωνία. Θέλουμε να πάψουμε επιτέλους να νιώθουμε πολίτες δεύτερης κατηγορίας. Και κυρίως βαρεθήκαμε την κοροϊδία.

Δεν ξέρω πόσοι από εσάς προλάβατε να πάρετε εισιτήριο. Ακούω από παντού ότι όσοι δεν πρόλαβαν θα δώσουν το «παρών» έξω από το Καλλιμάρμαρο… Και ναι, την Παρασκευή, αυτή την Παρασκευή, μετριόμαστε! Και θα μετρήσουν και οι «απ’έξω». Θα μετρηθούμε με το σάπιο σύστημα που θρέψαμε όλα αυτά τα χρόνια. Για τους καρεκλοκένταυρους που παίρνουν τις αποφάσεις αλλά όχι την ευθύνη. Για τους σταθμάρχες βύσματα.

Για τις ρεμούλες και τις μίζες. Για το αίμα που χάνεται. Για τα νιάτα που δολοφονήθηκαν… Για τις ζωές μας. Και τώρα που τα ΜΜΕ επιτέλους σώπασαν για τη συναυλία αφού δεν υπάρχει πια διχασμός, είναι η ώρα που η φωνή θα γίνει κραυγή… Χωρίς ανάθεμα και βρισιές. Χωρίς κορώνες. Χωρίς καμία κομματική ταυτότητα… Μια λέξη μόνο: Δικαιοσύνη.

Αυτή που στις άλλες χώρες είναι δεδομένο και εδώ χάμω ζητούμενο. Δικαιοσύνη. Για το μπάζωμα του πόνου των γονιών, των συγγενών, των φίλων, όλων μας. Δικαιοσύνη. Για το άσυλο που… καθαρίζει για όλους και για όλα. Δικαιοσύνη. Για τη συγγνώμη που δεν ακούστηκε. Δικαιοσύνη.

Για τα χειροκροτήματα της οργής. Δικαιοσύνη. Για να μην ξαναγίνει. Αυτό είναι το σύνθημα και το παρασύνθημα. Δικαιοσύνη.

Ροή Ειδήσεων Δημοφιλή