Πορτοσάλτε γεννιέσαι ή γίνεσαι;

Αν ο Πορτοσάλτε έχει τα ζόρια του με την αριστερά και τους αριστερούς ας επισκεφτεί αυτούς που πρέπει για να του τα λύσουν. Δεν είναι ντροπή να ζητάς βοήθεια.

Στην αρχή είδα κάποιους τίτλους. Δεν ήθελα να το πιστέψω. Μετά μπήκα και είδα το στιγμιότυπο. Και κατάλαβα ότι τελικά ο Άρης Πορτοσάλτε είναι ένας ακόμη κρίκος στην αλυσίδα που πνίγει τη δημοσιογραφία.

Αλλά ας του δώσουμε την ευκαιρία να αποφασίσει μόνος του και να βγει να δηλώσει τί είναι. Ας χαρακτηρίσει μόνος του τον εαυτό του. Όχι σε εμάς. Στον καθρέφτη του. Με την όποια ειλικρίνεια...

Και με την ευθύνη που δεν έδειξε όταν καλούμενος να σχολιάσει τα όσα κωμικοτραγικά συμβαίνουν στον ΣΥΡΙΖΑ είπε κατά λέξη στον τηλεοπτικό αέρα υπό την ανοχή των βασικών παρουσιαστών της εκπομπής που δεν μπήκαν καν στον κόπο να τον διακόψουν:

«Να πάει ν΄ανάψει ένα κεράκι και να πει ευτυχώς δεν μου πήραν τον λαιμό γιατί οι αριστεροί ξέρουν να παίρνουν λαιμό. Λαιμό, κανονικό λαιμό. Να εύχεται ο Στέφανος Κασσελάκης ότι έχει τον λαιμό του στη θέση του. Απλώς τον πέταξαν από το κόμμα, είναι μια πρόοδος αυτή».

Αυτά είπε ο Πορτοσάλτε. Ότι οι Αριστεροί παίρνουν λαιμό. Κανονικό λαιμό. Και το είπε δυο φορές μην τυχόν και μείνει κανένας με την απορία και δεν καταλάβει τι εννοεί. Για την ακρίβεια δεν εννοεί τίποτα. Το λέει ξεκάθαρα. Φόρα παρτίδα...

Με μια διαφορά. Ότι η Ελλάδα δεν θέλει, δεν αντέχει, δεν ανέχεται άλλους Πορτοσάλτε. Τους Πορτοσάλτε του παρελθόντος αυτός ο τόπος τους πλήρωσε με αίμα. Με εμφύλιο. Με κομμένους λαιμούς δεξιών και αριστερών. Με κομμένους λαιμούς Ελλήνων από Έλληνες. Με κομμένους λαιμούς γενικώς.

Αν ο Πορτοσάλτε έχει τα ζόρια του με την αριστερά και τους αριστερούς ας επισκεφτεί αυτούς που πρέπει για να του τα λύσουν. Δεν είναι ντροπή να ζητάς βοήθεια.

Το να βγαίνει όμως σε ζωντανή μετάδοση και να λέει ότι «οι αριστεροί ξέρουν να παίρνουν λαιμό», είναι επικίνδυνα ανόητο και ανόητα επικίνδυνο. Όπως μάλλον και ο ίδιος.

Ο Πορτοσάλτε που λέει αυτά που λέει και μετά πληρώνεις εσύ κι εγώ, αριστερός ή δεξιός, για να τον φυλάνε…

Ο Πορτοσάλτε που απειλούσε με μηνύσεις τον Πάνο Βλάχο για τον σάκο…

Ο Πορτοσάλτε που διχάζει με συνέπεια και συνέχεια…

Ο Πορτοσάλτε που ουδείς τον διακόπτει ακόμη και στη μεγαλύτερη χοντράδα.

Ο Πορτοσάλτε που είπε γελοιότητα και μπαρούφα τις υπογραφές για τα Τέμπη…

Ο Πορτοσάλτε που συνεχίζει από εκεί που το άφησαν οι προηγούμενοι πριν λίγες μέρες…

Ο Πορτοσάλτε που τελικά με αφήνει με μια απορία μόνο: Γεννιέσαι έτσι ή γίνεσαι;