Σινεμά: Οι καλοκαιρινές ταινίες που πρέπει να δεις (vids)

Ταινίες με άφθονο άρωμα καλοκαιριού που θα σε κάνουν να νιώσεις πως βρίσκεσαι ακόμα σε διακοπές και ας έχεις επιστρέψει στον καναπέ σου…

Σινεμά: Οι καλοκαιρινές ταινίες που πρέπει να δεις (vids)
6'

Διακοπές, τέλος…; Ο Αύγουστος είναι στα μισά του και δεν είναι λίγοι εκείνοι που επέστρεψαν στη ρουτίνα της δουλειάς και ετοιμάζονται να περάσουν τις υπόλοιπες ημέρες του καλοκαιριού στην πόλη.

Είναι εκείνοι που κατά τη διάρκεια της δουλειάς, ονειρεύονται παραλίες, ηλιοβασιλέματα, σοκάκια και μεζέδες κάτω από τα πλατάνια της πλατείας του χωριού. Και επειδή δεν μπορούν να γυρίσουν τον χρόνο πίσω, πέφτουν σε μελαγχολία.

Πώς λοιπόν θα διατηρήσετε την καλοκαιρινή σας διάθεση…; Δοκίμασε αυτές τις τελευταίες μέρες του καλοκαιριού να «βυθιστείς» στον κινηματογράφο. Παρακάτω θα βρεις ταινίες γεμάτες ήλιο, αλμύρα, ελευθερία, έρωτα, διασκέδαση και εικόνες που θα σε κάνουν να διατηρήσεις την όμορφη διάθεσή σου.

Τα σαγόνια του καρχαρία (Jaws), 1975

Η απόλυτη καλοκαιρινή ταινία που προκάλεσε εφιάλτες σε γενιές ολόκληρες ανθρώπων που απέφευγαν τη θάλασσα από φόβο μήπως δουν κάποιο καρχαρία -ακόμα και αν η παραλία αυτή ήταν ακίνδυνη. Η ταινία έκανε «φίρμα» τον Στίβεν Σπίλμπεργκ, απέσπασε τρία Όσκαρ και πολλοί προσπάθησαν να τη μιμηθούν, χωρίς να καταφέρουν να αναβιώσουν απόλυτα τον τρόμο του να γίνεται επικίνδυνο κάτι οικείο.

Ένας μεγάλος λευκός καρχαρίας τρομοκρατεί τους κατοίκους ενός μικρού νησιού, που ζει από τον τουρισμό, στην καρδιά του καλοκαιριού. Οι τοπικές Αρχές κάνουν τα στραβά μάτια μέχρι... να χυθεί αίμα και να αναλάβουν δράση ένας Σερίφης, ένας ωκεανολόγος και ένας σκληροτράχηλος κυνηγός.

Grease, 1978

Το κεφάτο, νεανικό μιούζικαλ που σημάδεψε τις καρδιές των εφήβων την εποχή που προβλήθηκε, έκανε τα άστρα του Τζον Τραβόλτα και της Ολίβια Νιούτον Τζον να λάμψουν και αποτέλεσε το ξεκίνημα της καριέρας τους.

Κατά τη διάρκεια των καλοκαιρινών διακοπών, ο Ντάνι, ένας νεαρός «επαναστάτης χωρίς αιτία», ερωτεύεται τη Σάντι, που μόλις κατέφθασε από την Αυστραλία. Οι δυο τους ζουν ένα φλογερό ειδύλλιο, που τελειώνει μόλις έρχεται το φθινόπωρο. Επιστρέφοντας όμως στο σχολείο, ο Ντάνι δεν αργεί να ανακαλύψει πως η Σάντι είναι πια συμμαθήτριά του! Ο Ντάνι είναι ατίθασος νέος και αρχηγός της συμμορίας T – Birds και δεν πρέπει να έχει αποκλειστικά μόνο μια κοπέλα… Επιπλέον, η Σάντι θεωρείται υπερβολικά «καθωσπρέπει» κορίτσι κι ο Ντάνι διστάζει να την προσεγγίσει ξανά. Άραγε ο έρωτας θα νικήσει ή ο Ντάνι θα απαρνηθεί την αγαπημένη του;

Η κινηματογραφική μεταφορά του ομώνυμου ρομαντικού μιούζικαλ του Μπρόντγουεϊ άφησε εποχή κι έγινε ένα από τα μεγαλύτερα blockbusters στην ιστορία του σινεμά, ενώ όλος ο κόσμος τραγουδά ακόμα τα υπέροχα κομμάτια του μοναδικού soundtrack της ταινίας.

Dirty Dancing, 1987

Η νεαρή Φράνσις Χάουζμαν ξεκινά τις θερινές διακοπές με την αδελφή της και τους συντηρητικούς γονείς της στη κατασκήνωση που πηγαίνουν κάθε χρόνο. Ένα ακόμα βαρετό καλοκαίρι προβλέπεται για τη Φράνσις μέχρι τη στιγμή που γνωρίζει τον Τζόνι, τον δάσκαλο χορού της κατασκήνωσης. Αρκετά μεγαλύτερός της και περιζήτητος από τις γυναίκες θα κεντρίσει το ενδιαφέρον της και θα αναστατώσει τη μυαλό της. Όταν ένα πρόβλημα υγείας αναγκάσει την παρτενέρ του να αποσυρθεί από το διαγωνισμό χορού που έχει διοργανωθεί, η Φράνσις θα καταφέρει να πάρει τη θέση της. Τα μαθήματα χορού που έκανε κρυφά από όλους δε θα ανατρέψουν μόνο τις προβλέψεις των παρισταμένων εκείνη τη νύχτα αλλά και την ίδια της τη ζωή…

Η παραλία (The Beach), 2000

Στο φθηνό ξενοδοχείο της Μπανγκόκ, όπου έχει μόλις καταφθάσει, ο νεαρός Αμερικανός Ρίτσαρντ γνωρίζει έναν παρανοϊκό Σκοτσέζο, τον Ντάφι. Λίγο πριν κόψει τις φλέβες του, ο Ντάφι του κληροδοτεί το χάρτη ενός παραδείσου επί της γης: πρόκειται για ένα απάτητο νησί, το οποίο περιβάλλεται από μια λίμνη. Ο Ρίτσαρντ αποφασίζει να αναζητήσει τον μαγευτικό αυτό τόπο, συντροφιά με ένα ζευγάρι νεαρών Γάλλων, του Ετιέν και της Φρανσουάζ. Μετά από πολλές, επικίνδυνες περιπέτειες, οι τρεις ταξιδιώτες φθάνουν τελικά στον προορισμό τους, όπου βρίσκεται ήδη εγκατεστημένη μια μικρή κοινότητα φυσιολατρών. Επικεφαλής της, η Σαλ, η οποία δείχνει να αποδέχεται αμέσως τους τρεις νεοφερμένους. Ωστόσο, κανένας παράδεισος δεν είναι αυτό που φαίνεται…

Mamma Mia, 2008

Μια μητέρα. Μια κόρη. Τρεις πιθανοί μπαμπάδες.Ποιος θα τη συνοδεύσει τελικά στα σκαλιά της εκκλησίας; MAMMA MIA, μια απολαυστική ρομαντική κομεντί με τους μοναδικούς Μέριλ Στριπ και Πιρς Μπρόσναν σε ρόλους που εγκαινιάζουν μια νέα σελίδα στο ρεπερτόριό τους! Το μιούζικαλ που έχουν απολαύσει πάνω από 30.000.000 θεατές ανά τον κόσμο τώρα και στον κινηματογράφο! Έχοντας κάνει θραύση παντού, το μιούζικαλ μεταφέρεται ως ρομαντική κομεντί στη μεγάλη οθόνη και ένα επιτελείο εξαιρετικών ηθοποιών θα ξεσηκώσει το κινηματογραφόφιλο κοινό σε μια ταινία με πολύ μουσική, χορό, διαχρονικά τραγούδια των ΑΒΒΑ και ακόμα περισσότερη Ελλάδα!
Με φόντο ένα ελληνικό νησί, παρακολουθούμε την ιστορία μιας οικογένειας, αλλά και την πορεία μιας ολόκληρης ζωής… Την παραμονή του γάμου της, μια νύφη, η Σοφί (Αμάντα Σέιφριντ), αποφασίζει να μάθει με οποιονδήποτε τρόπο ποιος είναι ο πατέρας της για να μάθει επιτέλους την αλήθεια για την ταυτότητά της… Όταν πέφτει στα χέρια της το ημερολόγιο της μητέρας της, Ντόνα (Μέριλ Στριπ), ο μίτος αρχίζει να ξετυλίγεται και να διαγράφεται στον ορίζοντα η ταυτότητα του πατέρα της, καθώς την εποχή που έγινε η σύλληψή της υπήρχαν τρεις άντρες στη ζωή της μητέρας της, άρα τρεις πιθανοί μπαμπάδες... Έτσι, τρεις άγνωστοι μεταξύ τους άντρες (Πιρς Μπρόσναν, Κόλιν Φερθ, Στέλαν Σκάρσγκαρντ) φτάνουν στο ειδυλλιακό ελληνικό νησί, καλεσμένοι στο γάμο και το ερωτικό παρελθόν της μητέρας της νύφης, αναβιώνει… Ποιος θα συνοδεύσει τελικά τη Σοφί στην εκκλησία;

Ραντεβού στην Κέρκυρα, 1960

Ένας γυναικάς δικηγόρος (Αλέκος Αλεξανδράκης) περνάει τις διακοπές του στο ξενοδοχείο της μητέρας του (Ελένη Χαλκούση) στην Κέρκυρα. Αυτό που δεν ξέρει είναι ότι του έχει στηθεί μια ολόκληρη παγίδα από τη μητέρα του και τον επιχειρηματία Λανίτη (Λυκούργος Καλλέργης), προκειμένου να μάθει επιτέλους τι σημαίνει αληθινή αγάπη. Το δόλωμα θα είναι η κόρη του επιχειρηματία Ντιάνα (Τζένη Καρέζη) η οποία υποδύεται και τη δύστροπη υπάλληλο του ξενοδοχείου, ονόματι Μίρκα.

Ροή Ειδήσεων Δημοφιλή