Πέγκυ Τρικαλιώτη: Το ξέσπασμά της για τα κακόβουλα σχόλια στα social media
Η Πέγκυ Τρικαλιώτη αναφέρθηκε στα κακόβουλα σχόλια που γίνονται στα social media και για το ανθρωποφαγικό κομμάτι που παρατηρείτε το τελευταίο διάστημα.
Η δημοφιλής ηθοποιός αναφέρθηκε στην τάση να γράφονται και να λέγονται πράγματα αυστηρά και εκείνη δεν δίστασε να τοποθετηθεί επί του θέματος παραθέτοντας την άποψή της. Ακόμη, μίλησε για το έργο «Ο καλός άνθρωπος του Σετσουάν» στο οποίο θα τη δούμε.
Το απάντησες το ερώτημα του έργου; Μπορεί ο καλός να επιβιώσει σε μια κοινωνία διεφθαρμένων;
Μόνος του, όχι. Κατέληξα ότι ένας άνθρωπος καλός, αλλά αβοήθητος θα καταποντιστεί ολοκληρωτικά. Την καλοσύνη πρέπει να την έχουμε στο κεφάλι μας και να την εμφυσήσουμε στα παιδιά μας, ώστε να δημιουργηθεί σταδιακά μια ομάδα από καλούς ανθρώπους. Μόνο έτσι μπορεί να αλλάξει το πράγμα, για τα παιδιά και τα δισέγγονα μας. Γιατί η δική μας γενιά είναι χαμένη, είπε στη συνέντευξη που έδωσε στην εφημερίδα Real Life
Θεωρείς ότι, βασικά, δεν ήμασταν καλοί άνθρωποι;
Το θέμα δεν είναι πώς ξεκινάς αλλά οι συνθήκες που βρίσκεις. Αν είναι ανθρωποφαγικές θα βγει το ανθρωποφαγικό σου κομμάτι. Γιατί όλοι μέσα μας έχουμε τις σκιές μας, τα μαύρα μας κομμάτια, τον άνθρωπο που φθονεί και επιτίθεται.
Τον συναντάμε συχνά τελευταία στα social media;
Εκεί βοηθάει και η ανωνυμία. Το βλέπεις όχι μόνο στο facebook ή στο instagram, αλλά και κάτω από ένα ειδησεογραφικό κομμάτι. Οι άνθρωποι γράφουν αδιανόητα "πράγματα, τρομακτικά! Νομίζω ότι μέσα από τα άσχημα σχόλια αναδύεται το θέμα που έχεις με τη μάνα, τη γυναίκα ή τον άντρα σου, η έλλειψη χρημάτων ή ότι δεν έκανες καλό σεξ το προηγούμενο βράδυ. Πώς είναι στο θέατρο, που ανεβαίνεις και παίζεις έναν ρόλο, βγάζοντας θυμό, λύπη και όλα σου τα συναισθήματα; Ε, και τα social αυτό είναι, μια μεγάλη σκηνή, όπου βγαίνεις και παίζεις έναν ρόλο. Χωρίς το άλλοθι της τέχνης όμως.
Πώς κάνεις τη στροφή από τη Σεν Τε στον Σουί Τα;
Αυτή ήταν μεγάλη πρόκληση, γιατί, ως γνωστόν, δεν διαθέτω καθόλου ανδρικά χαράκτηριστικά! Ομως οι ήρωες του Μπρεχτ είναι «τύποι» και έτσι τους προσέγγισα κι εγώ: σαν φόρμες. Ούτε η Σεν Τε μου μοιάζει, δεν είναι η Πέγκυ σε γλυκούλα εκδοχή. Χρειάστηκε να την «πλάσω», την έκανα ένα κοριτσάκι πολύ αγνό. Ετσι πλησίασα και το κακό αγόρι. Η στροφή μέσα μου γίνεται πανεύκολα, το θέμα ήταν να το περάσω και προς τα έξω.
Εχεις σκεφτεί πώς θα ήταν να είχες κι εσύ έναν άλλον εαυτό, σαν. ασπίδα;
Νομίζω ότι όλοι μας έχουμε έναν δεύτερο εαυτό. Αλλος εαυτός μας κυκλοφορεί μέσα στο σπίτι και συνομιλεί με εμάς τους ίδιους και τους πολύ αγαπημένους μας και άλλον βγάζουμε στην κοινωνική μας ζωή. Με τον ερχομό των μεσών κοινωνικής δικτύωσης μάλιστα, θεωρώ ότι υπάρχει και τρίτος εαυτός! Με αυτόν ειδικά, το 90% των ανθρώπων έχει τεράστια διαφορά, ένα χάσμα που στο μέλλον θα διευρυνθεί τρομερά.
Πηγή: Gossip-tv.gr