Κίνηση: Τροχαίο στην Αττική Οδό - «Κόλαση» οι δρόμοι
Αυξημένη είναι η κίνηση που παρατηρείται το πρωί της Δευτέρας στους δρόμους της Αθήνας. Ποιους δρόμους πρέπει να αποφύγετε.
Υπομονή πρέπει να δείξουν οι οδηγοί που κινούνται στην Αττική Οδό καθώς σημειώθηκε τροχαίο που έχει προκαλέσει ουρές οχημάτων.
Οι καθυστερήσεις (30-35 λεπτά) σημειώνονται προς αεροδρόμιο μετά την έξοδο Φυλής έως την έξοδο 8 προς Λαμία
Στο τροχαίο ενεπλάκησαν τρία οχήματα στην έξοδο Δημοκρατίας με αποτέλεσμα να έχει κλείσει η δεξιά λωρίδα κυκλοφορίας.
Όσον αφορά στο κέντρο, τα προβλήματα παρατηρούνται σε Πανεπιστημίου και Βασιλίσσης Αμαλίας.
Επιπλέον, σύμφωνα με την Τροχαία, ουρές έχουν σχηματιστεί και σε Αθηνών - Κορίνθου/Λ. Αθηνών (είσοδος) από το ύψος του Ελαιώνα, στην Αθηνών - Λαμίας τόσο στην είσοδο - κόμβος Καλυφτάκη έως Αθηνών, όσο και στην έξοδο - Αθηνών έως κόμβος Καλυφτάκη.
Ταλαιπωρία για τους οδηγούς επικρατεί και στη λεωφόρο Κηφισίας: στην άνοδο τα προβλήματα ξεκινούν από το ύψος του Ψυχικού, ενώ στην κάθοδο από Φιλοθέη.
Τέλος, προβλήματα εντοπίζονται και σε λεωφόρο Ηλιουπόλεως και Ποσειδώνος (Αλίμου έως Καραϊσκάκη -ρεύμα προς Πειραιά).
Εναλλακτικές διαδρομές μετακίνησης για όλους λόγω του Μεγάλου Περιπάτου
Για την αποφυγή των καθυστερήσεων που ενδέχεται να προκληθούν τις πρώτες ημέρες των αλλαγών, οι συγκοινωνιολόγοι προτείνουν εναλλακτικές διαδρομές που θα διευκολύνουν την μετακίνηση των οδηγών:
Από βορειοδυτικές περιοχές και Ομόνοια, Πατήσια, Κυψέλη
- Μέσω Ακαδημίας
- Μέσω Πειραιώς - Χαμοστέρνας - Καλλιρόης
- Μέσω Λ. Αλεξάνδρας
Οι κυκλοφοριακές ρυθμίσεις του Μεγάλου Περιπάτου της Αθήνας στοχεύουν στη μείωση της διερχόμενης κυκλοφορίας από το κέντρο της Αθήνας (οχήματα που τόσο η προέλευση όσο και ο προορισμός τους δεν έχουν σχέση με το κέντρο) και για το λόγο αυτό προτείνεται η κίνηση σε περιφερειακούς του κέντρου άξονες.
Επίσης προτείνονται εναλλακτικά μέσα και συνδυασμοί μετακινήσεων:
- Για την είσοδο στο κέντρο από τα προάστια προτείνεται και η μετεπιβίβαση, τηρώντας όλους τους προβλεπόμενους κανόνες υγιεινής, στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς, στις παρυφές των κεντρικών περιοχών, όπως στο Μετρό (π.χ. στον μεγάλο υπόγειο χώρο στάθμευσης στο μετρό Συγγρού-Φιξ) και στα λεωφορεία και τρόλεϊ.
- Για τις κοντινές μετακινήσεις στο κέντρο προτείνεται, όπου είναι δυνατόν, το περπάτημα και το ποδήλατο.
- Όλα τα στοιχεία δείχνουν ότι οι ώρες κυκλοφοριακής αιχμής στο κέντρο είναι 8:30-10:00 το πρωί και 2:00-4:00 το απόγευμα.
Στην παρούσα φάση σταδιακής εφαρμογής των κυκλοφοριακών ρυθμίσεων του Μεγάλου Περιπάτου, δεν έχει ενεργοποιηθεί ακόμα η αποκλειστική χρήση των ΜΜΜ στις νέες λωρίδες κυκλοφορίας τους, που διαμορφώνονται στο κέντρο της πόλης έπειτα από πολλά χρόνια (Πανεπιστημίου, Ακαδημίας, Βασ. Σοφίας, Φιλελλήνων και στο κάτω μέρος της Πλατείας Συντάγματος).
Οι λεωφορειολωρίδες θα ενεργοποιηθούν σύντομα, όταν η κυκλοφορία προσαρμοστεί στις νέες ρυθμίσεις, ταυτόχρονα με τη λειτουργία αρκετών νέων οργανωμένων χώρων και θέσεων αναμονής ταξί.
Στην πλατεία Συντάγματος, οι επιβάτες μπορούν να εξυπηρετούνται και από τα ταξί που βρίσκονται στον χώρο αναμονής επί της οδού Όθωνος, τα οποία πλέον έχουν τη δυνατότητα να χρησιμοποιούν τη λεωφορειολωρίδα αντίθετης ροής επί της Λ. Αμαλίας (από την οδό Όθωνος έως την οδό Φιλελλήνων) με νότια κατεύθυνση.
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr
Διαβάστε επίσης:
Κορονοϊός: Πάνω από 10 εκατ. τα κρούσματα, ξεπέρασαν τους 501.000 οι θάνατοι