Απεργία στα ΜΜΕ

Οι εργαζόμενοι δημοσιογράφοι στο newsbomb.gr συμμετέχουν κανονικά στην 24ωρη προειδοποιητική απεργία που ξεκινά σήμερα...

1'

Οι εργαζόμενοι δημοσιογράφοι στο newsbomb.gr συμμετέχουν κανονικά στην 24ωρη προειδοποιητική απεργία που ξεκινά σήμερα στις 6.00 πμ και θα ολοκληρωθεί αύριο στις 6.00 πμ σε όλα τα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης.

Παρότι οι εργαζόμενοι στα ειδησεογραφικά sites δεν γίνονται δεκτοί από την Ένωση Συντακτών Ημερησίων Εφημερίδων Αθηνών, το πρώτο δημοσιογραφικό σωματείο της Ελλάδας, οι δημοσιογράφοι του newsbomb.gr θα απεργήσουν, συντασσόμενοι με την απόφαση της ΠΟΕΣΥ και των συνδικαλιστικών Ενώσεων στο χώρο των ΜΜΕ για τη δημιουργία κοινού αγωνιστικού μετώπου στις διεκδικήσεις τους.

Η απεργία κηρύσσεται μετά από εισήγηση της Συντονιστικής Επιτροπής των Συνεργαζομένων Ενώσεων στο χώρο των ΜΜΕ, σε έκτακτη συνεδρίαση, μπροστά στις μεθοδεύσεις της κυβέρνησης σε βάρος των εργασιακών και ασφαλιστικών κατακτήσεων των εργαζομένων που εκδηλώνονται ασύδοτα με απολύσεις, μειώσεις μισθών, μεταβολή εργασιακών όρων, υποαπασχόληση και κατάργηση των ΣΣΕ.

Στην απεργία συμμετέχουν όλοι οι δημοσιογράφοι, υπάλληλοι και τεχνικοί, που εργάζονται στον έντυπο και ηλεκτρονικό τύπο, τα κρατικά ΜΜΕ (ΕΡΤ, ΑΠΕ-ΜΠΕ, ΓΓΕ-ΓΓΕ), το ραδιόφωνο, την τηλεόραση και τους διαδικτυακούς τόπους.

Οι δημοσιογράφοι θα συγκεντρωθούν στις 11.00 μπροστά από το κτίριο της ΕΣΗΕΑ (Ακαδημίας 20) και στη συνέχεια θα κάνουν πορεία διαμαρτυρίας προς το Υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης.

Ροή Ειδήσεων Δημοφιλή