Βλαδίμηρος Κυριακίδης: Η αποκάλυψη για το τέλος που έδωσε σε φιλία
Ο Βλαδίμηρος Κυριακίδης βρίσκεται σε καλοκαιρινή περιοδεία με την παράσταση «Προσοχή, ο φίλος δαγκώνει». Το έργο μιλάει για την τοξική φιλία και ο Βλαδίμηρος Κυριακίδης αναφέρεται σε αυτήν και τι έκανε όταν αντιλήφθηκε ότι υπήρχε μια τέτοια σχέση στη ζωή του.
«Προσοχή, ο φίλος δαγκώνει» σε περιοδεία. Νιώθετε ότι πήρατε ρίσκο κάνοντας καλοκαιρινή περιοδεία εν μέσω κορονοϊού και των περιορισμών που έχουν επιβληθεί;
Η απόφαση να πάει περιοδεία η παράσταση είχε αποφασιστεί προ κορονοϊού. Μετά ήρθε η πανδημία και εκεί προέκυψε το μεγάλο δίλημμα: «Να βγούμε ή όχι σε περιοδεία;». Οπως πολύ σωστά είπε ο παραγωγός μου, ο Μάρκος Τάγαρης, πρέπει οπωσδήποτε να βγούμε παρά το ρίσκο, γιατί πρέπει να δηλώσουμε παρόντες. Και είχε δίκιο. Γτοχεύουμε στην ψυχαγωγία του θεατή, που είναι ένα αναπόσπαστο κομμάτι του ψυχισμού μας. Εάν δεν έρθει στο θέατρο, πού θα πάει; Σίγουρα τα ρίσκα είναι υπαρκτά και έχουμε να κάνουμε με έναν ύπουλο εχθρό απέναντί μας. Λέγεται κορονοϊός. Αν βέβαια ήμασταν σε άλλη χώρα, χωρίς τα μέτρα που πάρθηκαν εδώ και τα λίγα σε σχέση με άλλες χώρες κρούσματα, θα είχα πει «δεν μπορεί να γίνει η περιοδεία». Λαμβάνουμε όλα τα απαραίτητα μέτρα. Κάναμε το τεστ, προσερχόμαστε στα θέατρα με μάσκες και γάντια, δεν κάνουμε διάλειμμα στην παράσταση. Και βέβαια δεν έρχονται οι θεατές στα καμαρίνια, ούτε βγάζουμε selifes.
Στενοχωρεί φαντάζομαι αυτό τους θαυμαστές σας...
Ναι, αλλά δεν γίνεται διαφορετικά. Πρέπει όλοι να καταλάβουμε ότι έχουμε να παλέψουμε με έναν αόρατο εχθρό. Και δεν ξέρεις τι ξημερώνει αύριο. Αν εγώ φερθώ ανεύθυνα και επιτρέψω σε 1-2 άτομα να μπουν στο καμαρίνι, θα έρθουν άλλοι 50. Και εκεί θα δημιουργηθεί συνωστισμός, άρα υπάρχει κίνδυνος.
Πείτε μου τι πραγματεύεται η παράσταση...
Το έργο μιλά για την τοξική φιλία. Πόσο δεν εμπιστευόμαστε τους φίλους μας, πόσο τους κρύβουμε αλήθειες και δεν τους λέμε αυτά που θέλουμε να πούμε. Τους θεωρούμε δεδομένους, τους λέμε άλλα και όταν έρθουν στην επιφάνεια οι αλήθειες, τότε δημιουργούνται τραγελαφικές καταστάσεις. Ένα ζευγάρι, λοιπόν, ετοιμάζει επίσκεψη στο δεύτερο και κατά λάθος αφήνουν ανοιχτό ίο κινητό και ακούγονται πράγματα που αποκαλύπτουν διάφορα. Και εμείς πλέον τους περιμένουμε με νύχια και με δόντια να έρθουν.
Εχετε βίωμα από τοξική φιλία;
Ναι, αλλά όχι μέσω κινητού. Ηταν ζωντανή η κατάσταση. Ολοι μας νομίζω έχουμε.
Πώς το διαχειριστήκατε;
Δίνοντας περιθώριο στην αρχή, αλλά στη συνέχεια μπήκε «φραγή» και τελείωσε. Δεν γίνεται διαφορετικά.
Τι ρόλο παίζει η φιλία στη ζωή σας;
Πολύ μεγάλο. Ο φίλος είναι αυτός που δεν εμπλέκεται τόσο πολύ συναισθηματικά σε περίεργες καταστάσεις και είναι ο πιο χρήσιμος σύμβουλος σε γεγονότα που προκύπτουν της ζωής μας. Ακόμη και αν σου δώσει λάθος συμβουλή. Είναι ένας άνθρωπος που από επιλογή βρίσκεται δίπλα σου και θέλει το καλό σου. Ελπίζω ανιδιοτελώς...
Στον χώρο του θεάματος υπάρχουν ειλικρινείς φιλίες;
Και βέβαια υπάρχουν! Και πολύ δυνατές. Τα προβλήματα μας είναι όπως όλων των άλλων ανθρώπων, απλώς προβάλλονται διαφορετικά. Δεν συμβαίνει κάτι διαφορετικό από την κοινωνία, λέει στο Tv Έθνος ο Βλαδίμηρος Κυριακίδης.