Eurovision 2021: Ο διαγωνισμός θα πραγματοποιηθεί και με κορονοϊό

Φέτος θα διεξαχθεί κανονικά
2'

Ο κορονοϊός που εμφανίστηκε και στη χώρα μας κάπου στα τέλη Φεβρουαρίου του 2020 επηρέασε πολλά πράγματα στη ζωή μας και ένα από αυτά ήταν και ένα μέρος της τηλεοπτικής μας διασκέδασης. Η Eurovision, ο μουσικός θεσμός που πραγματοποιείται εδώ και 64 χρόνια πέρυσι δεν έλαβε χώρα και αυτό λόγω της πανδημίας που ήταν σε τρομερή έξαρση εκείνο το διάστημα.

Τι και αν όλες οι χώρες είχαν βρει τη συμμετοχή που θα έστελναν και είχαν κάνει προηγουμένως τις απαραίτητες πρόβες, το Ρότερνταμ δεν κατάφερε να φιλοξενήσει τον διαγωνισμό τραγουδιού αφού ακυρώθηκε λόγω της πανδημίας. Φέτος όμως αυτό δεν θα συμβεί ξανά και η Eurovision θα πραγματοποιηθεί έστω και με κορονοϊό.

Και πριν «πέσεις να μας φας» εξηγούμαστε. Η EBU και οι διοργανωτές έχουν βρει τη χρυσή τομή έτσι ώστε όποιες και αν είναι οι συνθήκες με την πανδημία ο διαγωνισμός να πραγματοποιηθεί κανονικά. Η υποχρέωση που έχει κάθε χώρα που θα συμμετάσχει στον διαγωνισμό είναι να στείλει μια ζωντανή ερμηνεία του τραγουδιού σε βίντεο. Τι σημαίνει αυτό; Πως η εμφάνιση της κάθε χώρας θα μαγνητοσκοπηθεί κανονικά και θα σταλεί όπως είναι χωρίς μοντάζ, χωρίς cut κλπ, όπως ακριβώς θα γινόταν στη σκηνή του Rotterdam.

Δεύτερον, η διαδικασία αυτή θα πραγματοποιηθεί υπό την επίβλεψη Ολλανδού συντονιστή. Κάθε χώρα έχει στη διάθεσή της μία ώρα και το δικαίωμα να κάνει 3 φορές την εκτέλεση του τραγουδιού, έτσι ώστε να κρατήσουν αυτή που θα είναι καλύτερη.

Έχει όμως και συνέχεια, τη οποία βρίσκουμε άκρως ενδιαφέρουσα. Πάτησε το play στο βίντεο και μάθε τι άλλο προβλέπει η διαδικασία.