Γολγοθάς φτώχειας για τον ελληνικό λαό

Ένα βαρύ και καταθλιπτικό Πάσχα οι Έλληνες.

Γολγοθάς φτώχειας για τον ελληνικό λαό
5'

Η κατάσταση στη χώρα βρέθηκε στο επίκεντρο της δημοσιογραφικής έρευνας του Κώστα Χαρδαβέλλα και της εκπομπής του newsbomb «Αποκαλύπτω». Γολγοθάς χωρίς Ανάσταση για τους πολίτες;

Η κατάθλιψη έχει χτυπήσει «κόκκινο», ενώ το σχέδιο για υποβάθμιση του βιοτικού επιπέδου σε επίπεδα Βουλγαρίας και Ρουμανίας μοιάζει να είναι σε πλήρη εξέλιξη.

Αφοπλιστική ήταν η παρέμβαση του νευρολόγου – ψυχιάτρου Δημήτρη Κουντούρη: «Τα πραγματικά νούμερα είναι δυσθεώρητα. Η κατάθλιψη δεν παλεύεται! Έχει ξεφύγει από την οργή, την ένταση, την πραγματικότητα, κάνει το άτομο ακίνητο, σε μία κατάσταση σοκ. Η εικόνα στη ψυχιατρική είναι ανεξέλεγκτη. Η πρόβλεψη είναι προς το χειρότερο».

Η εκπομπή «Αποκαλύπτω» έφερε στο «φως» την «απολογία» του εκπροσώπων του ΔΝΤ στο Ευρωκοινοβούλιο για την αποτυχία του "Μνημονίου 1" στην Ελλάδα. «Υπάρχει χάσμα μεταξύ μισθολογικού κόστους και παραγωγικότητας. Πρέπει είτε η Ελλάδα να γίνει πιο παραγωγική, είτε να μειωθούν κι άλλο οι μισθοί», δήλωσε απροκάλυπτα ο επικεφαλής του ΔΝΤ Πολ Τόμσεν.

Από την πλευρά του, ο οικονομολόγος της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας Γιορκ Αρμουνσεν παραδέχθηκε ότι στόχος είναι η περαιτέρω εσωτερική υποτίμηση στην Ελλάδα, ενώ απέδωσε την ευθύνη για την αποτυχία του προγράμματος στη χώρα μας. «Οι στόχοι του πρώτου προγράμματος όντως δεν επετεύχθησαν, εξαιτίας της έλλειψης εφαρμογής. Έχουμε σκοπό να κρατήσουμε την Ελλάδα εντός της ευρωζώνης, όμως αυτό εναπόκειται στην ελληνική πλευρά. Ο μόνος τρόπος είναι η περαιτέρω εσωτερική υποτίμηση».

Ενδιαφέρουσα ήταν η τοποθέτηση στην εκπομπή του ευρωβουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Νίκου Χουντή, που «ανέκρινε» τον Επίτροπο Όλι Ρεν. «Του έδειξα τη φωτογραφία που είχε τραβήξει μετά το "Μνημόνιο 1", στην οποία έδειχνε κάποιους χάρτες, σύμφωνα με τους οποίους η ύφεση στην Ελλάδα θα τελείωνε το 2011 και θα είχαμε ανάπτυξη το 2012. Και τον ρώτησα, αφού αποτύχατε, γιατί επιμένετε; Έχουμε την υποψία, ότι θα ρίξετε τους μισθούς σε επίπεδα Βουλγαρίας και Ρουμανίας. Εκεί το πάτε;».

Μηταράκης: «Αν αποτύχουμε, θα γίνουμε Βουλγαρία»

Ο κίνδυνος το βιοτικό επίπεδο των Ελλήνων να πέσει στα επίπεδα της Βουλγαρίας και της Ρουμανίας είναι πια ορατός, όπως παραδέχονται ανοιχτά πλέον οι Έλληνες πολιτικοί. «Αν πετύχουμε στην αύξηση της παραγωγής, το βιοτικό επίπεδο των Ελλήνων θα επανέλθει σε τροχιά σύγκλισης με την Ευρωπαϊκή Ένωση. Αν αποτύχουμε, θα γίνουμε Βουλγαρία», δήλωσε χαρακτηριστικά ο Αν. Υπεύθυνος Τομέα Πολιτικής Ευθύνης Οικονομίας Ν.Δ και Περιφερειακός Σύμβουλος Αττικής Νότης Μηταράκης, συμπληρώνοντας ότι η Ν.Δ. έχει δεσμευτεί για άμεση αποκατάσταση των συνταξιούχων.

Δεν μπορούμε να προσελκύσουμε επενδύσεις και το πρόγραμμα, που εφαρμόζεται δεν βοήθησε τη χώρα, σημείωσε ο ίδιος. Υπογράμμισε ότι χρειάζεται αλλαγή στο φορολογικό καθεστώς, ρευστότητα στις επιχειρήσεις, σταθερότητα, αξιοποίηση της περιουσίας και του ορυκτού πλούτου, αλλά και κίνητρα σε σειρά από τομείς για να «πάρει μπροστά η μηχανή».

Ο εργατολόγος Αλέξης Μητρόπουλος σημείωσε ότι το "Μνημόνιο 1" εφαρμόστηκε «για δύο χρόνια και είχαμε 533.000 νέους ανέργους».

Μεταναστεύουν για να βρουν δουλειά

Η κατάσταση στη χώρα έχει οδηγήσει τα πιο «φωτεινά» μυαλά του κόσμου στην απόφαση να αναζητήσουν την τύχη τους στο εξωτερικό. Ένας Έλληνας γιατρός, ο Αντώνης Κερασνούδης, μίλησε στην εκπομπή μέσω Skype από το Μπόχουμ της Γερμανίας. «Η δική μου ιστορία είναι η ιστορία περίπου όλων των Ελλήνων, που τελειώνουν τις ιατρικές σχολές στην Ελλάδα. Άλλοι πήγαν στη Σουηδία, άλλοι στην Αγγλία, τη Γαλλία, οι περισσότεροι στη Γερμανία. Οι ξένοι μας έδωσαν την ευκαιρία να ανοίξουμε τα φτερά μας. Λείπει η αξιοκρατία στην Ελλάδα. Οι περισσότεροι από εμάς έχουμε πολύ καλές θέσεις σε νοσοκομεία και ο γερμανικός λαός μας δίνει την ευκαιρία να κάνουμε πανεπιστημιακή καριέρα. Η πλειοψηφία των Ελλήνων επιστημόνων που ζει στο εξωτερικό θα γυρνούσε και αύριο, αν διασφαλιζόταν η ποιότητα της δουλειάς μας και η αξιοκρατία.

Τα επίσημα στοιχεία για την ανεργία και ειδικά στους νέους, προκαλούν σοκ. «Στις ηλικίες μέχρι 25 ετών φτάνει το 51%, ενώ αγγίζει το 28,7% στους νέους μέχρι 24 ετών», είπε ο δημοσιογράφος Νίκος Σαμοΐλης και συμπλήρωσε: «Η δυναμική ηλικία, ο "πλούτος" της χώρας μας, με το που τελειώνει το πανεπιστήμιο, αντιμετωπίζει την ανεργία. Το ερώτημά μου είναι, οι άνθρωποι αυτοί που μας παρακολουθούν τι πρέπει να περιμένουν. Η Ελλάδα είναι 14η (τελευταία θέση) στην προσέλευση επενδύσεων και πουθενά δεν είδα από τους μάνατζερ και τα κεφάλαια, να τους προβληματίζει το εργατικό κόστος».

Η Γερμανία κερδισμένη από την ελληνική κρίση!

Η εκπομπή «Αποκαλύπτω» παρουσίασε, τέλος, ένα ντοκιμαντέρ της γερμανικής τηλεόρασης, το οποίο αποκαλύπτει ότι η Γερμανία ωφελήθηκε από την κρίση στην Ελλάδα και του ευρώ κατά 15,2 δισ. ευρώ από τους τόκους που γλίτωσε! Την ίδια διαπίστωση έκανε και ο επικεφαλής του EFSF Κλάους Ρέγκλινγκ σε συνέντευξή του στο περιοδικό «Focus»: «Η Γερμανία έχει κερδίσει 15 δισ. ευρώ από την κρίση, χωρίς να έχει δώσει ούτε ένα ευρώ».

Δείτε στα βίντεο που ακολουθούν:

1) Δ. Κωνσταντάρας: Βολευτήκαμε να παράγουμε λιγότερα

2)N. Σαμοίλης: Στοιχεία – σοκ για τους νέους ανέργους

3)N. Μηταράκης: Η Ελλάδα βιώνει επενδυτικό κενό

4) Α. Κερασνούδης: Μεταναστεύουν για να βρουν δουλειά

5) N. Μηταράκης: Αν αποτύχουμε, θα γίνουμε Βουλγαρία

6) Μητρόπουλος στον Μηταράκη: 533.000 νέοι άνεργοι στα δύο χρόνια του Μνημονίου

7) N. Χουντής: Μόνο 6 δισ. από το Μνημόνιο ρίχνονται στην αγορά

8) Δ. Κουντούρης: Η κατάθλιψη δεν παλεύεται!

9) Ντοκιμαντέρ μέρος 1o - Πήραμε μόλις 15,2 δισ. από τα 130 του Μνημονίου

10) Ντοκιμαντέρ μέρος 2o - Κερδισμένη η Γερμανία από την κρίση στην Ελλάδα!

11) Κωνσταντόπουλος: Το τεράστιο λάθος του ΠΑΣΟΚ

12) N. Χουντής: Τι ρώτησα τον Όλι Ρεν

13) Τόμσεν: Το ΔΝΤ ομολογεί ότι θα μας κάνει «Βουλγαρία»!

14) Άρμουνσεν: «Μόνη λύση η περαιτέρω εσωτερική υποτίμηση!»

15) Κλάους Ρέγκλινγκ - Επικεφαλής EFSF: Η Γερμανία κέρδισε 15 δισ. από την κρίση

Ροή Ειδήσεων Δημοφιλή