Φίλιππος Νικολάου: «Στα 12 μου βγήκα στο πεζοδρόμιο για να φέρνω χρήματα στο σπίτι»
Ο σπουδαίος τραγουδιστής Φίλιππος Νικολάου προχώρησε σε μια εκ βαθέων εξομολόγηση μιλώντας στην τηλεόραση του «MEGΑ». Ο σπουδαίος τραγουδιστής και στιχουργός μίλησε για τα δύσκολα παιδικά του χρόνια, τις δουλειές που έκανε μόλις στα 12 του χρόνια, τη γνωριμία του με το Νουρέγιεφ, αλλά και το λόγο που δεν έκανε φίλους από το χώρο του τραγουδιού.
«Οι γονείς μου έκλαιγαν όταν τους είπα ότι δουλεύω, δεν ήθελαν να δουλεύω 12 χρονών για να φέρνω χρήματα στο σπίτι. Γεννήθηκα σε πολύ φτωχή γειτονιά και πολύ φτωχή οικογένεια, δεν επαρκούσαν τα εισοδήματα από τον πατέρα μου και έπρεπε να βοηθήσω. Βγήκα στο πεζοδρόμιο πολύ νωρίς, όταν τελείωσα το δημοτικό. Κουβαλούσα βαλίτσες στο λιμάνι για επιβάτες και μου έδιναν πουρμπουάρ», είπε.
«Ήταν δύσκολος ο δρόμος του τραγουδιού, υπήρχαν καλλιτέχνες που κρατούσαν τα πόστα και τα σκήπτρα. Δεν μπορούσες να υπερβείς έναν Καζαντζίδη. Εγώ, κάθισα και έγραψα τα τραγούδια μου», σημείωσε.
Αναφερόμενος σε μια όμορφη ιστορία, για το πώς γράφτηκε το τραγούδι «Μια καρδιά» εξήγησε «Ένα καλοκαίρι στη Θεσσαλονίκη, κάναμε μπάνιο στην παραλία, και βλέπω δυο μικρά παιδιά, ένα αγόρι και ένα κορίτσι, κάτω των 10 ετών. Το αγοράκι προσέφερε ένα τενεκεδάκι στο κορίτσι με ένα βότσαλο, και εκείνη δεν το έπαιρνε. Όταν το πήρα στα χέρια μου, το βότσαλο είχε το σχήμα καρδιάς, και έγραψα το “Μια καρδιά”».
«Έχω συμβάλει στην πρώτη δουλειά της Άννας Βίσση», είπε ο ίδιος, ενώ στη συνέχεια αναφέρθηκε και στο πώς έγινε η γνωριμία του με το διάσημο χορευτή Ρούντολφ Νουρέγιεφ.
«Στο μαγαζί που τραγουδούσα ήρθε ο Νουρέγιεφ, χόρεψε, έκανε μια κίνηση χαρακτηριστική, και γίναμε και φίλοι», υπογράμμισε.
«Δεν έκανα φίλους στο χώρο του τραγουδιού, υπάρχει ένας προστατευόμενος ατομισμός των τραγουδιστών που θέλουν να τον διατηρούν. Αυτό ήταν πολύ ανταγωνιστικό και δεν ήταν εύκολο να κάνεις φιλίες», εξήγησε ο ίδιος.
Μιλώντας, τέλος, για την προσωπική του ζωή, ο Φίλιππος Νικολάου ξεκαθάρισε ότι «Ήταν συνειδητή επιλογή να μην παντρευτώ. Με τη δουλειά αυτή δεν μπορείς να είσαι απόλυτα σωστός».