Liberation: «Μελανσόν και Τσίπρας, ριζοσπαστικά δικoί σας»

«Μελανσόν και Τσίπρας, ριζοσπαστικά δικοί σας» είναι ο τίτλος άρθρου της γαλλικής εφημερίδας «Liberation».
Liberation: «Μελανσόν και Τσίπρας, ριζοσπαστικά δικoί σας»
1'

Η εφημερίδα αναφέρεται στην «πρωθυπουργική δυναμική» του Αλέξη Τσίπρα, τονίζοντας ότι οι δημοσκοπήσεις του δίνουν 28% στις εκλογές της 17ης Ιουνίου.

Παραθέτει μάλιστα αποκλειστικές δηλώσεις του Μελανσόν, ο οποίος υποστηρίζει ότι«πρέπει να πετύχουμε την συνθηκολόγηση της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας. Να δανείζει απευθείας το ελληνικό κράτος».

Η γαλλική εφημερίδα περιγράφει ότι στην κοινή συνέντευξη Τύπου των δύο πολιτικών την Δευτέρα στο Παρίσι, ο Μελανσόν δεν έπαψε να συναινεί σε όσα έλεγε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ.

«Χαμογέλασε μάλιστα όταν ο ηγέτης του ΣΥΡΙΖΑ παρέφρασε μία από τις αγαπημένες προεκλογικές φράσεις του Φρανσουά Ολάντ: "Ο εχθρός μας δεν έχει πρόσωπο, ούτε πρόγραμμα ούτε κόμμα. Όμως αυτός μας κυβερνά"».

Η «Liberation» γράφει στην ανάλυσή της ότι «η Ελλάδα έχει γίνει το νέο σημείο αναφοράς» για τον Μελανσόν ο οποίος κάνει παραλληλισμούς με «λαϊκές επαναστάσεις» της Νότιας Αμερικής.

Σημειώνει ακόμη ότι η άνοδος του ΣΥΡΙΖΑ στην Ελλάδα αποτελεί επιβεβαίωση των θεωριών του Μελανσόν οι οποίες τον οδήγησαν το 2008 να εγκαταλείψει το Σοσιαλιστικό Κόμμα (PS) και «μια σοσιαλδημοκρατία που βρισκόταν σε αγωνιώδη κατάσταση».

«Θα επιθυμούσε όμως ο Μελανσόν να έχει η Γαλλία την τύχη της Ελλάδας προκειμένου να κυβερνήσει ο ίδιος "σε λιγότερο από μια δεκαετία";» προσθέτει.

Ροή Ειδήσεων Δημοφιλή