Τηλεθέαση - Τέμπη: Ποιες εκπομπές προτίμησε το κοινό για την ενημέρωσή του

Τέμπη: Χθες Τετάρτη, τα κανάλια διαμόρφωσαν ειδικά τα προγράμματά τους και οι τηλεθεατές έδωσαν ψήφο εμπιστοσύνης.
Newsbomb.gr / Χάρης Γκίκας
2'

Η τραγωδία στα Τέμπη οδήγησε τα στελέχη των καναλιών να κάνουν τροποποιήσεις στο πρόγραμμα την Τετάρτη. Όλη την ημέρα, παρακολουθούσαμε τις εξελίξεις και τις τραγικές εικόνες μέσα από εκπομπές και δελτία ειδήσεων.

Σύμφωνα με τις μετρήσεις της Nielsen, στην πρωινή ζώνη, η εκπομπή του ΣΚΑΪ «Σήμερα» ήταν η απόλυτη πρωταγωνίστρια. Κρατώντας τα ηνία της ενημέρωσης μέχρι και τις 10.00, όπου ανέλαβαν οι «Αταίριαστοι», Δημήτρης Οικονόμου και Άκης Παυλόπουλος σημείωσαν 23% στο σύνολο και 17,5% στο δυναμικό κοινό. Η εκπομπή «Κοινωνία ώρα MEGA», με μαραθώνιο ενημέρωσης που διήρκησε για περισσότερες από πέντε ώρες, έκανε 14,9% και 15,8% αντίστοιχα. Το «Καλημέρα Ελλάδα» του ΑΝΤ1 έκανε 17,6% και 13,3%. Αξίζει να σημειωθεί ότι από τις εκπομπές που ξεχώρισαν ήταν και οι «Συνδέσεις» της ΕΡΤ1. Σημείωσε 12,2% σε σύνολο και δυναμικό, ποσοστά υψηλά για τη δημόσια τηλεόραση.

Το «Πρωινό» του ΑΝΤ1 και η «Super Κατερίνα» του ALPHA βρέθηκαν στο πρόγραμμα της Τετάρτης, με τελείως διαφορετική θεματολογία. Γιώργος Λιάγκας και Κατερίνα Καινούργιου ασχολήθηκαν αποκλειστικά με την τραγωδία. Έτσι, τα μηχανάκια της Nielsen έδειξαν για την εκπομπή του ΑΝΤ1 15,5% στο σύνολο και 13% στους τηλεθεατές 18-54. Αντίστοιχα, η ξανθιά παρουσιάστρια του ALPHA κράτησε το 10,1% του συνόλου και το 12,6% του δυναμικού κοινού.

Στη μεσημεριανή ζώνη, ξεκάθαρος νικητής αναδείχθηκε ο Νίκος Ευαγγελάτος με το «Live News» του MEGA. Η εκπομπή έκανε 20,5% στο σύνολο και 22,1% στο δυναμικό κοινό.

Στα κεντρικά δελτία που ακολούθησαν, ο ALPHA βρέθηκε να κάνει 17,6% στο σύνολο και 20,7% στο δυναμικό κοινό. Το MEGA έκανε 15,6% και 14,5% αντίστοιχα.

Η ενημέρωση συνεχίστηκε και στην prime time, καθώς δεν βγήκαν στον αέρα σειρές και ριάλιτι. Η εκπομπή έκτακτης επικαιρότητας του ALPHA άγγιξε το 17,9% στο σύνολο και 17,7% στο δυναμικό κοινό. Η αντίστοιχη εκπομπή του ΣΚΑΪ έκανε 14% στο σύνολο και 15% στο δυναμικό κοινό.