ΑΝΤ1: Οι δύο πρεμιέρες που θα παίξουν καθοριστικό ρόλο για τη συνέχεια της χρονιάς

ΑΝΤ1: Το κανάλι του Αμαρουσίου επενδύει πολύ, φέτος, στη μυθοπλασία και αναμένει τα αποτελέσματα στους πίνακες της Nielsen
3'

Έτοιμα για μία δύσκολη και ανταγωνιστική σεζόν είναι τα στελέχη του ΑΝΤ1, που έχουν επενδύσει ιδιαίτερα φέτος στη μυθοπλασία και τη βραδινή ζώνη. Με στόχο να κερδίσουν το χαμένο έδαφος της περασμένης χρονιάς στους πίνακες τηλεθέασης, οι ιθύνοντες έχουν ρίξει ήδη στην αρένα τη «Μάγισσα».

Αποσπώντας θετικά σχόλια για τις ερμηνείες και για την υψηλών προδιαγραφών παραγωγή, από αυτή την εβδομάδα θα προβάλλεται Δευτέρα έως και Τετάρτη στις 21.00 προσπαθώντας να διεκδικήσει ένα μεγάλο μερίδιο τηλεθεατών.

Τις επόμενες ημέρες, όμως, μετά τη χθεσινή πρεμιέρα των «Παγιδευμένων», το στοίχημα ολοκληρώνεται καθώς θα βγουν στον αέρα δύο ακόμη σίριαλ. «O Πρώτος από εμάς», η νέα δραματική κομεντί του ΑΝΤ1, κάνει πρεμιέρα την Τετάρτη 4 Οκτωβρίου στις 22.30 στον AΝΤ1 και θα παίζεται τρεις φορές την εβδομάδα. Έξι φίλοι με διαφορετικές ανάγκες, καθημερινότητα, όνειρα και αγωνίες θα έρθουν αντιμέτωποι με κάτι αναπάντεχο. Κατά τη διάρκεια μιας εξόδου τους ο ένας από αυτούς, ο Άλκης, καταρρέει.

Η ιατρική γνωμάτευση θα τον οδηγήσει σε έναν δύσκολο δρόμο, συνειδητοποιώντας ότι τα πάντα στη ζωή μπορούν να ανατραπούν από τη μία στιγμή στην άλλη. Δίπλα του, όμως, σε αυτή την ανηφόρα θα έχει τους φίλους του. Όλοι μαζί μια αγκαλιά, όπως στα εύκολα έτσι και στα δύσκολα. Η ιατρική περιπέτεια του κολλητού τους θα κάνει όλα τα μέλη της παρέας να επαναπροσδιορίσουν τους εαυτούς τους, τα θέλω και τις ανάγκες τους. Θα δουν τη ζωή από μια νέα οπτική, θα συνειδητοποιήσουν ότι αξίζει να ζουν όπως αυτοί θέλουν και όχι όπως πρέπει και οι ζωές τους θα αλλάξουν για πάντα προς το καλύτερο. Αποκαλύψεις, συγκρούσεις, απρόσμενοι έρωτες και η δύναμη της πραγματικής φιλίας κόντρα σε όλες τις προβλέψεις.

Μία ημέρα αργότερα, την Πέμπτη, στις 21.00, έρχεται η δραματική σειρά «Μετά τη φωτιά» ενώ θα προβάλλεται κάθε Πέμπτη και Παρασκευή την ίδια ώρα. Τρεις γυναίκες, η Ιωάννα, η Ειρήνη και η Ανθή, μετά από μια καταστροφική πυρκαγιά, θα προσπαθήσουν να ξαναχτίσουν τις ζωές τους και να ακολουθήσουν τα αληθινά τους «θέλω». Θα καταφέρουν να ξαναγεννηθούν μέσα από τις στάχτες τους και να βρουν την πραγματική ευτυχία; Στο δρόμο τους, θα βρεθούν τέσσερις άνδρες που θα παίξουν σημαντικό ρόλο στην πορεία τους. Ο Άρης και ο Αλέξανδρος θα τις καταδιώξουν, θα τις εξαπατήσουν και θα προσπαθήσουν να τις καταστρέψουν. Ο Οδυσσέας και ο Νίκος θα τους δώσουν το χέρι τους, θα βρεθούν δίπλα τους και θα αγαπήσουν την αλήθεια τους.

Με αυτή τη σύνθεση, κι ενώ αναμένουμε την πρεμιέρα των «Ράδιο Αρβύλα» στη ζώνη των 20.00 για να δίνει το περιβόητο lead in, ολοκληρώνεται ο προγραμματισμός του ΑΝΤ1 για το πρώτο μισό της χρονιάς. Αν αποφέρει καρπούς, δεν θα υπάρξει κάποια αλλαγή. Αν, όμως, δεν επέλθουν υψηλά ποσοστά και πρωτιές, τότε το μόνο σίγουρο είναι ότι θα δούμε διαθρωτικές κινήσεις πολύ σύντομα. Άλλωστε, στην TV ο χρόνος είναι χρήμα και ειδικά σε μία σεζόν με τόσο έντονο το στοιχείο του ανταγωνισμού.