Η Ελπίδα Νικολάου στο Newsbomb.gr: «Μέσα από τον ρόλο της Ανθής έγινα καλύτερος άνθρωπος»

Η τηλεοπτική Ανθή της σειράς του ΑΝΤ1, «Μετά τη φωτιά», μιλά για τον ρόλο και τη συνάντησή της με την Ιωάννα Παλιοσπύρου…  
3'

Η φετινή χρονιά την βρίσκει στον ΑΝΤ1, σε μία σειρά που έχει ξεχωρίσει για το καλλιτεχνικό της αποτέλεσμα, με έναν ρόλο που θα την ακολουθεί για χρόνια. Η Ελπίδα Νικολάου μιλά για την ηρωίδα της, την Ανθή, στην παραγωγή μυθοπλασίας «Μετά τη φωτιά», αλλά και για τη συνάντηση που είχε με την Ιωάννα Παλιοσπύρου.

Πώς προέκυψε η πρόταση για τη σειρά «Μετά τη φωτιά», που προβάλλεται κάθε Πέμπτη και Παρασκευή στον ΑΝΤ1;

Με πήρε η αγαπημένη μου Ηρώ Γάλλου και μού είπε ότι έχει ένα ρόλο για εμένα. Διάβασα δύο σκηνές, έκανα το κάστινγκ και με κάλεσαν μετά από ένα μήνα για να μου πουν ότι με θέλουν. Για να είμαι ειλικρινής το είχα ξεχάσει, αλλά η χαρά μου ήταν μεγάλη.

Υποδύεσαι μία γυναίκα εγκαυματία, την Ανθή, που επιζεί μετά από μία μεγάλη φωτιά. Πόση ώρα διαρκεί το κομμάτι της προετοιμασίας;

Είναι μία ολόκληρη κατασκευή που πρέπει να προσαρμόζεται στο πρόσωπό μου, συν φυσικά το μακιγιάζ. Κάθε φορά, να σημειώσω, αυτή η κατασκευή καταστρέφεται και φτιάχνεται στο επόμενο γύρισμα από την αρχή. Χρειάζομαι ένα δίωρο προετοιμασίας και χρόνο, φυσικά, μετά το γύρισμα για να τα αφαιρέσω όλα αυτά.

Ήταν δέλεαρ για εσένα αυτός ο ρόλος;

Είναι ένας ρόλος σημαντικός, που δεν σου τυχαίνει εύκολα. Για εμένα το μεγαλύτερο δέλεαρ, βέβαια, είναι το υποκριτικό αποτέλεσμα, ο τρόπος που προσεγγίζω αυτή τη γυναίκα. Ήθελα να έχει μία αλήθεια.

Πώς προσέγγισες τον ρόλο;

Με απασχόλησε πολύ ο ρόλος μου. Άρχισα να ψάχνω το ιατρικό κομμάτι, έβλεπα παράλληλά πολλά βίντεο με την Ιωάννα Παλιοσπύρου που έχει ανοίξει την καρδιά της και έχει μιλήσει για όλα. Είχα την ανάγκη να καταλάβω σε βάθος την ηρωίδα μου. Δεν ήταν εύκολη η διαδικασία της προσέγγισης, γιατί άνθρωποι που τούς έχει συμβεί κάτι παρόμοιο δεν μιλούν συχνά. Ήταν δύσκολο το να προσεγγίσω τον ψυχισμό ενός ατόμου. Σκεφτόμουν συνέχεια: «Πώς μπορείς να περνάς ένα τέτοιο σοκ και να πρέπει να βρεις τη δύναμη να μας παρακάτω»;….

Πώς ήταν η επαφή με την Ιωάννα; Μία γυναίκα ίνδαλμα στα μάτια όλων…

Η Ιωάννα μάς έφερε τις μάσκες της, εκείνες χρησιμοποιούμε στη σειρά και θέλω δημόσια να την ευχαριστήσω. Ένιωσα δέος. Όταν την συνάντησα ήθελα να την ρωτήσω τόσα πράγματα, αλλά κοιτάζοντας τα υπέροχα μάτια της -που ακτινοβολούν αγάπη-, τα «έχασα»! Μιλούσαμε τρεισήμισι ολόκληρές ώρες και δεν σταμάτησα να νιώθω θαυμασμό. Τα βλέμματα που ανταλλάξαμε θα τα θυμάμαι για πάντα.

Δέχεσαι μηνύματα στα social media;

Ναι, μού στέλνουν άνθρωποι που δυσκολεύονται με διάφορα θέματα και συγκινούμαι. Αυτοί οι άνθρωποι βιώνουν δύσκολες καταστάσεις στην πραγματική ζωή, εγώ υποδύομαι μία ηρωίδα και προσπαθώ να προσεγγίζω έναν ρόλο. Οπότε νιώθω μικρή σε όλα αυτά. Το πιο συγκινητικό μήνυμα ήταν από μία κοπέλα που μού έλεγε ότι είναι εγκαυματίας και μού έλεγε ότι βιώνει την ιστορία της μέσα από τη δική μου. Ήμουν τόσο συγκινημένη…. Τα λόγια είναι μικρά μπροστά σε τέτοια μηνύματα.

Αυτός ο ρόλος θα σε ακολουθεί για πάντα;

Νομίζω, ναι! Μέσα από την Ανθή έγινα καλύτερος άνθρωπος. Η τέχνη πάντα μάς κάνει καλύτερους ανθρώπους. Σε αυτή την περίπτωση, όμως, ένιωσα ότι έρχομαι κοντά με ανθρώπους που το έχουν ζήσει. Είναι τιμή μου που ενσαρκώνω την Ανθή, που ακουμπώ τέτοιες ιστορίες.

Ποιο θα ήθελες να είναι το τέλος της στη σειρά;

Το τέλος της θα ήθελα να είναι η αρχή της. Θέλω να σταθεί στα πόδια της και να πάει παρακάτω!