MEDIA

Πώς διαμορφώνεται η βραδινή ζώνη των καναλιών τη Μεγάλη Εβδομάδα

Πώς διαμορφώνεται η βραδινή ζώνη των καναλιών τη Μεγάλη Εβδομάδα

Με αλλαγές, θρησκευτικές παραγωγές, θα πορευτούν οι σταθμοί τις επόμενες ημέρες

Η Μεγάλη Εβδομάδα θα φέρει στον προγραμματισμό των καναλιών αρκετές αλλαγές, κυρίως στην απαιτητική βραδινή ζώνη. Οι ιθύνοντες μπαίνουν σε κλίμα κατάνυξης και στόχος είναι να κερδίσουν τον ανταγωνισμό αλλά και τα νούμερα τηλεθέασης.

Στον ΑΝΤ1, μέχρι και τη Μεγάλη Τετάρτη θα προβληθούν κανονικά οι παραγωγές μυθοπλασίας. «Ψυχοκόρες», «Παγιδευμένοι», «Έρωτας Φυγάς», θα κρατήσουν συντροφιά για να δώσουν τη σκυτάλη στον «Ιησού από τη Ναζαρέτ» από τη Μεγάλη Πέμπτη. «Σπασμένη» σε μέρη, η πιo κοσμαγάπητη και μεγαλoπρεπής θρησκευτική παραγωγή στηv ιστoρία της τηλεόρασης είvαι έvα oγκώδες και oλoκληρωμέvo έργo, σκηvoθετημέvo με μαεστρία και απλότητα από τoν κoρυφαίo δημιoυργό Φράvκo Τζεφιρέλι. Ο Iταλός σκηvoθέτης απέδωσε με ευλάβεια και θρησκευτική πρoσήλωση τα Πάθη τoυ Κυρίoυ, αναπαριστώντας τα γεγovότα με πίστη στις Γραφές και απόλυτo σεβασμό στην ιερότητα τoυ θέματoς. Ο σπουδαίος Ιταλός σκηνοθέτης πραγματοποίησε τα γυρίσματα στoυς αυθεvτικoύς χώρoυς και χρησιμoπoίησε έvα εξαιρετικό επιτελείo ηθoπoιώv, όπως o σερ Λόρεvς Ολίβιε, η εκφραστική Αv Μπάvκρoφτ, η πανέμορφη Ολίβια Χάσεϊ, ο Αντονι Κoυίv, o Μάικλ Γιoρκ και φυσικά o εξαϋλωμέvoς Ρόμπερτ Πάoυελ με τo θεϊκό γαλαvό βλέμμα - τέλεια επιλoγή για τov ρόλo τoυ Iησoύ. Από τον προγραμματισμό δεν θα λείψουν και οι ταινίες, όπως η «Μαρία η Μαγδαληνή» τη Μεγάλη Παρασκευή.

Στον ΣΚΑΪ, το «Survivor» θα αποχαιρετήσει το φανατικό κοινό του τη Μεγάλη Πέμπτη. Το ριάλιτι επιβίωσης θα προσπαθήσει να μην χάσει τα ποσοστά του τη Μεγάλη Εβδομάδα ενώ θα επιστρέψει στον προγραμματισμό με πολλές ανατροπές την Κυριακή του Πάσχα. Το πρότζεκτ δεν θα κάνει καθόλου break όπως προηγούμενες σεζόν.

Στο μέτωπο του STAR, το «MasterChef» θα προβληθεί μόνο τη Μεγάλη Δευτέρα και τη Μεγάλη Τρίτη. Στη βραδινή ζώνη θα πάρουν τη θέση του θρησκευτικές παραγωγές, όπως οι «Τελευταίες ημέρες στην έρημο». Πρόκειται για μυθοπλαστική οπτική στις 40 ημέρες που ο Ιησούς πέρασε, με περισυλλογή, νηστεία και προσευχή, στην έρημο. Εκεί, θα έρθει αντιμέτωπος με τον Σατανά και τους πειρασμούς που θα του προβάλει, θέτοντας, τελικά, τον εαυτό του σε δραματική δοκιμασία…

Στον ALPHA, τη Μεγάλη Τετάρτη θα αποχαιρετήσουν τους τηλεθεατές οι σειρές της βραδινής ζώνης «Σασμός» και «Παράδεισος των Κυριών». Την Τετάρτη του Πάσχα θα κάνουν come back και θα μετρούν πλέον αντίστροφα μέχρι το μεγάλο φινάλε τον Ιούνιο.

«Η Γη της Ελιάς» και το «Ναυάγιο», οι δύο μεγάλες παραγωγές του MEGA, σταματούν τη Μεγάλη Τρίτη και θέση παίρνει ο «Αγιος Παΐσιος» που θα παίζεται σε επανάληψη. Η ιστορία του Αγίου Παϊσίου, του σύγχρονου Αγίου που άγγιξε όλο τον κόσμο της Ορθοδοξίας, ξεκινάει με τη γέννησή του στα Φάρασα της Καππαδοκίας, στις 25 Ιουλίου 1924. Λίγες ημέρες αργότερα, βαφτίζεται από τον γέροντα Αρσένιο τον Καππαδόκη, ο οποίος του δίνει το όνομά του. Η γέννηση του Αγίου Παϊσίου συμπίπτει με τον ξεριζωμό των Ελλήνων από την Καππαδοκία. Ο μικρός Αρσένιος γίνεται πρόσφυγας στις πρώτες μέρες της ζωής του. Η οικογένειά του, μαζί με όλους τους κατοίκους των ελληνικών χωριών της Καππαδοκίας, παίρνει τον δρόμο της προσφυγιάς για την Ελλάδα. Μπροστάρης και πνευματικός οδηγός τους στην περιπέτεια αυτή είναι ο γέροντας Αρσένιος.

Το OPEN επιφυλάσσει μία μεγάλη έκπληξη στο κοινό. Την Κυριακή, στις 21.00, το «Tv Queen», το νέο λαμπερό ριάλιτι σόου, έρχεται για να αναδείξει την επόμενη μεγάλη star της ελληνικής τηλεόρασης! Φιλόδοξες και δυναμικές γυναίκες, που πιστεύουν ότι έχουν ταλέντο στην παρουσίαση και τη δημοσιογραφία, διεκδικούν τον τίτλο. Aπαιτητικές δοκιμασίες, πρακτική εξάσκηση σε πολλά και διαφορετικά είδη παρουσίασης και πολύωρα μαθήματα από καταξιωμένους επαγγελματίες του χώρου θα αποτελέσουν την καθημερινότητα για τις υποψήφιες του «Tv Queen». Με τη συμμετοχή τους στη Σχολή θα αποδείξουν πως θέλουν και μπορούν να γίνουν το next big thing! Ποια θα έχει τις δυνατότητες και την επιμονή να φτάσει μέχρι το τέλος; Ποια θα καταφέρει να κερδίσει τον τίτλο της «Tv Queen» και το ελκυστικό τηλεοπτικό συμβόλαιο με την Barking Well; Η Ιωάννα Μαλέσκου επιστρέφει σε ένα διαφορετικό ρόλο κι αναλαμβάνει την παρουσίαση του «Tv Queen». Διαθέτοντας όλα εκείνα τα χαρακτηριστικά που διαμόρφωσαν την καριέρα της στην τηλεόραση, η Ιωάννα αποτελεί ενδεικτικό παράδειγμα του πώς η επιμονή και η σκληρή δουλειά μπορούν να σε οδηγήσουν στην καθιέρωση. Ο διευθυντής της Σχολής, Ανδρέας Μικρούτσικος, και αναγνωρισμένοι επαγγελματίες στον τομέα τους, θα είναι εκεί για να μοιραστούν τις γνώσεις τους και να δώσουν στις διαγωνιζόμενες όλα τα εφόδια και την υποστήριξη που θα χρειαστούν προκειμένου να φτάσουν στον στόχο τους. Το πρόγραμμα θα προβληθεί μέχρι τη Μεγάλη Τετάρτη, όπου θα κάνει μία μικρή παύση λόγω των ημερών.