MEDIA

Οι θρησκευτικές σειρές που θα δούμε στην TV

Οι θρησκευτικές σειρές που θα δούμε στην TV

Ιησούς από τη Ναζαρέτ και Άγιος Παΐσιος πρωταγωνιστούν

Μεγάλες αλλαγές έρχονται στα κανάλια από αύριο, καθώς εκπομπές και προγράμματα της βραδινής ζώνης σταματούν λόγω του Πάσχα. Τα κανάλια διαμορφώνουν ειδικά τον προγραμματισμό τους, ρίχνοντας στην αρένα επαναλήψεις, θρησκευτικές ταινίες αλλά και δύο σειρές που είναι άμεσα συνδεδεμένες με τις ημέρες που διανύουμε.

Στον ΑΝΤ1, από την Μ. Πέμπτη έως και το Μ. Σάββατο στις 21.00, έρχεται το διαχρονικό τηλεοπτικό αριστούργημα του Φράνκο Τζεφιρέλι, «Ο Ιησούς από τη Ναζαρέτ», που αγαπήθηκε από το τηλεοπτικό κοινό, όσο καμία άλλη σειρά στο είδος της. Η πιο μεγαλοπρεπής θρησκευτική παραγωγή στην ιστορία της τηλεόρασης, «Ο Ιησούς από τη Ναζαρέτ», είναι ένα επιβλητικό έργο, σκηvoθετημέvo με μαεστρία και απλότητα από τov κορυφαίο δημιουργό Φράvκo Τζεφιρέλι.

Ο Ιταλός σκηvoθέτης απέδωσε με ευλάβεια και θρησκευτική προσήλωση τα Πάθη του Κυρίου, αναπαριστώντας τα γεγονότα με πίστη στις Γραφές και απόλυτο σεβασμό στην ιερότητα τoυ θέματος. Ο σπουδαίος Ιταλός σκηνοθέτης χρησιμοποίησε ένα εξαιρετικό καστ, όπως τον Σερ Λόρενς Ολίβιε, την Αv Μπάvκρoφτ, την Ολίβια Χάσεϊ, τον Άντονι Κoυίv, τον Μάικλ Γιoρκ και, φυσικά, τον Ρόμπερτ Πάουελ στov ρόλο τoυ Ιησού.

Στο μέτωπο του MEGA, η θρησκευτική σειρά που θα πρωταγωνιστήσει τόσο στην απογευματινή όσο και στη βραδινή ζώνη, από τη Μ. Πέμπτη, είναι ο «Άγιος Παίσιος». Η ιστορία του Αγίου Παϊσίου, του σύγχρονου Αγίου που άγγιξε όλο τον κόσμο της Ορθοδοξίας, ξεκινάει με τη γέννησή του στα Φάρασα της Καππαδοκίας, στις 25 Ιουλίου του 1924. Λίγες ημέρες αργότερα, βαφτίζεται από τον γέροντα Αρσένιο τον Καππαδόκη, ο οποίος του δίνει το όνομά του.

Η γέννηση του Αγίου Παϊσίου συμπίπτει με τον ξεριζωμό των Ελλήνων από την Καππαδοκία. Ο μικρός Αρσένιος γίνεται πρόσφυγας στις πρώτες μέρες της ζωής του. Η οικογένειά του, μαζί με όλους τους κατοίκους των ελληνικών χωριών της Καππαδοκίας, παίρνει τον δρόμο της προσφυγιάς για την Ελλάδα. Μπροστάρης και πνευματικός οδηγός τους στην περιπέτεια αυτή είναι ο γέροντας Αρσένιος.

Να σημειωθεί ότι τα υπόλοιπα κανάλια θα επενδύσουν σε ξένες ταινίες, πολλές εκ των οποίων θα μάς μεταφέρουν στο κατανυκτικό κλίμα της Μ. εβδομάδας.