MEDIA

Eurovision 2024: Απόψε ο 1ος ημιτελικός στο Μάλμε με Κύπρο και Ελένη Φουρέιρα

Eurovision 2024: Απόψε ο 1ος ημιτελικός στο Μάλμε με Κύπρο και Ελένη Φουρέιρα
Η εκπρόσωπος της Κύπρου, Silia Kapsis

Η Ελένη Φουρέιρα θα ανοίξει τον 1ο ημιτελικό του Διαγωνισμού Τραγουδιού της Eurovision όπου εμφανίζεται και η Κύπρος με την Silia Kapsis και το «Liar»

Ο 1ος ημιτελικός του Διαγωνισμού Τραγουδιού της Eurovision ξεκινά σε λίγες ώρες, στο Μάλμε της Σουηδίας, με την επιστροφή της Ελένης Φουρέιρα στον διαγωνισμό και την εμφάνιση της Κύπρου.

Οι eurofans περιμένουν με ανυπομονησία να ξεκινήσει ο φετινός διαγωνισμός και να δουν τις εκπλήξεις που ετοιμάζουν οι διοργανωτές, ενώ η ΕΡΤ θα μεταδώσει σε απευθείας σύνδεση με τη σκηνή του Μalmö Arena τον πρώτο ημιτελικό στις 22:00 ώρα Ελλάδας.

Ο Θανάσης Αλευράς και ο Ζερόμ Καλούτα θα σχολιάσουν τόσο τον αποψινό ημιτελικό, αλλά και τον 2ο της Πέμπτης καθώς φυσικά και τον μεγάλο τελικό, το Σάββατο 11 Μαΐου.

«Fuego» στη σκηνή του Μalmö Arena

Τον φετινό διαγωνισμό πρόκειται να ανοίξει η Ελένη Φουρέιρα, που επιστρέφει στην Eurovision για μία μοναδική εμφάνιση με το Fuego για να υπενθυμίσει στους παλιούς και να γνωρίσει στους νέους το act που της χάρισε την 2η θέση για την Κύπρο το 2018.

Στη συνέχεια θα ακολουθήσουν οι performances της Ισπανίδας Chanel και του Σουηδού Eric Saade, ενώ το κοινό θα παρακολουθήσει ένα rewind από παλιότερες νικητήριες συμμετοχές στην οθόνη, όπως εκείνες της Celine Dion (1988), των Kalush Orchestra (2022) και της Loreen (2012, 2023).

Την αυλαία του διαγωνιστικού κομματιού θα ανοίξει η Κύπρος, καθώς εμφανίζεται πρώτη απόψε, ενώ αναλυτικά η σειρά εμφάνισης έχει ως εξής:

  1. Κύπρος
  2. Σερβία
  3. Λιθουανία
  4. Ιρλανδία
  5. Ηνωμένο Βασίλειο
  6. Ουκρανία
  7. Πολωνία
  8. Κροατία
  9. Ισλανδία
  10. Γερμανία
  11. Σλοβενία
  12. Φινλανδία
  13. Μολδαβία
  14. Σουηδία
  15. Αζερμπαϊτζάν
  16. Αυστραλία
  17. Πορτογαλία
  18. Λουξεμβούργο

Να σημειώσουμε ότι απόψε δικαίωμα ψήφου έχουν και η Γερμανία και το Ηνωμένο Βασίλειο, από τις Big Five, που επίσης θα παρουσιάσουν τα τραγούδια του, αλλά δεν ψηφίζονται, καθώς πάνε απευθείας στον τελικό, ενώ θα παρουσιαστεί και το τραγούδι της διοργανώτριας Σουηδίας που επίσης προκρίνεται αυτόματα στον τελικό.

Την Πέμπτη διαγωνίζεται η Μαρίνα Σάττι

Η Ελλάδα, με την Μαρίνα Σάττι και το «ZARI» θα διαγωνιστεί στον 2ο ημιτελικό, την Πέμπτη 9 Μαΐου, ενώ θα εμφανιστεί στην 3η θέση.

Στον τελικό, στις 11 Μαΐου προκρίνονται απευθείας τόσο το τραγούδι της Σουηδίας, ως διοργανώτρια χώρα, όσο και των Big Five - Γαλλία, Γερμανία, Ηνωμένο Βασίλειο, Ισπανία και Ιταλία - που για πρώτη φορά, φέτος, θα παρουσιάσουν τις συμμετοχές τους live κατά τη διάρκεια των δύο ημιτελικών.

Αυτή είναι η έβδομη φορά που η Σουηδία φιλοξενεί τον διαγωνισμό, με τις προηγούμενες έξι φορές το 1975, 1985, 1992, 2000, 2013 και 2016, ενώ το Μalmö Arena που επιλέχθηκε για την διεξαγωγή του διαγωνισμού είχε φιλοξενήσει και την Eurovision του 2013.