Eurovision 2024: Τι θα γίνει με τις ψήφους των Ολλανδών μετά τον αποκλεισμό της χώρας τους

Η ανακοίνωση της EBU δίνει απαντήσεις σε εύλογα ερωτήματα των Eurofans

Eurovision 2024: Τι θα γίνει με τις ψήφους των Ολλανδών μετά τον αποκλεισμό της χώρας τους
2'

Πολλά ερωτήματα έχουν προκύψει τις τελευταίες ώρες μετά τις εξελίξεις στη Eurovision και ειδικότερα μετά τον αποκλεισμό της Ολλανδίας. Πολλοί αναρωτιούνται τι θα γίνει με την 5η θέση στην οποία θα εμφανιζόταν στον αποψινό τελικό της Eurovision η Ολλανδία αλλά και τι θα γίνει με τις ψήφους των Ολλανδών. Γι’ αυτό τον λόγο η EBU εξέδωσε σχετική ανακοίνωση έτσι ώστε να απαντηθούν οι απορίες των Eurofans.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, «τα αποτελέσματα των κριτικών επιτροπών, τα οποία ελήφθησαν μετά τη βραδινή γενική πρόβα την Παρασκευή 10 Μαΐου, έχουν υπολογιστεί εκ νέου έτσι ώστε η Ολλανδία να μην λάβει κανέναν βαθμό. Γι’ αυτό τον λόγο, όλα τα μέλη της κριτικής επιτροπής πρέπει να κατατάξουν όλα τα τραγούδια από το 1 έως το 26. Παραδείγματος χάριν εάν η Ολλανδία είχε καταταγεί στην ένατη θέση από μια εθνική κριτική επιτροπή σε μια χώρα, το τραγούδι που είχε καταταγεί στη δέκατη θέση κατατάσσεται τώρα στην ένατη θέση και θα λάβει δύο βαθμούς και το τραγούδι που είχε καταταγεί στην εντέκατη θέση είναι τώρα στη δέκατη θέση και λαμβάνει έναν βαθμό. Το κοινό δεν θα μπορέσει να δώσει κανέναν βαθμό στην Ολλανδία».

Τι θα γίνει με τις ψήφους των Ολλανδών

Σύμφωνα με την ίδια ανακοίνωση της EBU, «οι θεατές που παρακολουθούν τον διαγωνισμό από την Ολλανδία μπορούν να ψηφίσουν στον μεγάλο τελικό και το αποτέλεσμα της κριτικής επιτροπής της Ολλανδίας εξακολουθεί να ισχύει».

Η ανακοίνωση συμπληρώνει επίσης πως «η EBU θα ενημερώσει όλους τους τηλεπικοινωνιακούς εταίρους ότι η Ολλανδία δεν συμμετέχει πλέον και θα καταλάβουμε προσπάθεια ώστε να μπλοκαριστούν οι γραμμές για το τραγούδι πέντε. Παρακαλούμε να μην επιχειρήσει κανείς να ψηφίσει για το τραγούδι πέντε. Σε περίπτωση που κάποιος προσπαθήσει να ψηφίσει για το τραγούδι πέντε, οι ψήφοι του δεν θα έχουν ισχύ, αλλά υπάρχει πιθανότητα οι θεατές να χρεωθούν. Η Ολλανδία δεν θα εμφανιστεί στον πίνακα βαθμολογίας».

Ροή Ειδήσεων Δημοφιλή
23:52ΕΛΛΑΔΑ

Φωτιά στην Καβάλα

23:52ΕΛΛΑΔΑ

Φωτιά στην Καβάλα