ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΗ ΗΤΑΝ ΚΑΙ Η SILIA KAPSIS Η ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ ΤΗΣ ΚΥΠΡΟΥ

Eurovision 2024 - Τελικός: Νικήτρια η Ελβετία με το Nemo - H Ελλάδα στην 11η θέση

Η αντίστροφη μέτρηση για την ανάδειξη του μεγάλου νικητή έχει ξεκινήσει για τον τελικό της Eurovision
Eurovision 2024 - Τελικός: Νικήτρια η Ελβετία με το Nemo - H Ελλάδα στην 11η θέση
Το φαβορί της φετινής Eurovision, Kροατία
5'

Λίγα λεπτά μετά τις 24.00, το βράδυ του Σαββάτου, ολοκληρώθηκαν οι εμφανίσεις των 25 συμμετεχόντων (μετά την αποβολή της Ολλανδίας) στον τελικό της Eurovision .

Νικητής αναδείχθηκε η Ελβετία με το Nemo

Η δική μας Μαρίνα Σάττι με το «Zari» κατέλαβε την 11η θέση

Το κοινό την αποθέωσε, ενώ τα πλάνα της αλλά και η χορογραφία με τα παραδοσιακά στοιχεία και τους ήχους του ζουρνά ξεσήκωσαν την αρένα. Η Μαρίνα έχει αγκαλιαστεί πολύ από τους Eurofans, αλλά και από τους ειδικούς της διοργάνωσης.

Εξαιρετική ήταν και η Silia Kapsis. Η εκπρόσωπος της Κύπρου ανέβηκε στη σκηνή της Eurovision με το κομμάτι «Liar», το βράδυ του τελικού, και κατάφερε να ξεσηκώσει το κοινό που παρακολουθεί live τη γιορτή της μουσικής. Η 17χρονη έχει αυτοπεποίθηση και έδωσε τον καλύτερό της εαυτό κερδίζοντας ένα δυνατό χειροκρότημα. Η καλλονή τραγούδησε το «Liar», που έγραψαν οι Δημήτρης Κοντόπουλος και Elke Tiel, ενώ τη σκηνοθεσία για του video clip ανέλαβε ο Κώστας Καρύδας. Με σύμμαχο τη φωνή αλλά και τις χορευτικές της ικανότητες, έπεισε τους Eurofans!

https://www.instagram.com/reel/C6158lpCu5T/

Στην 20η θέση παρακολουθήσαμε το Nemo της Ελβετίας να δίνει τον καλύτερό του εαυτό με το «Code», αποσπώντας ένα δυνατό χειροκρότημα από τους Eurofans. Με δυναμική και άψογη σκηνική εμφάνιση, αποδεικνύεται ότι επάξια θεωρείται μία από τις hot παρουσίες που θα διεκδικήσουν την πρωτιά. Το «The Code», που έχει το δικό του φανατικό κοινό από την πρώτη στιγμή, περιγράφεται όχι απλώς ως ένα τραγούδι, αλλά ως ένας ασφαλής χώρος μέσα από στον οποίο κάθε άνθρωπος μπορεί να βρει την αλήθεια του. Να σημειωθεί ότι κέρδισε μάλιστα το Βραβείο Καλύτερου Στίχου. «Αισθάνομαι μεγάλη τιμή. Για μένα αυτό το τραγούδι ενσωματώνει όλο το ταξίδι που έκανα: τις στιγμές που δεν ήταν τόσο εύκολες, τις στιγμές που ήταν απολύτως υπέροχες. Τα βάζει όλα μαζί, χωρίς να τα κρίνω. Το να το βλέπω αυτό να αντικατοπτρίζεται με αυτό το βραβείο, είναι πραγματικά ξεχωριστό. Σας ευχαριστώ πολύ», δήλωσε.

https://www.instagram.com/reel/C616JrUiJv-/

Στην 22η θέση είδαμε την Κροατία που κρατά καλά στα χέρια της την πρώτη θέση στις προβλέψεις. Ο Baby Lasagna εκπροσωπεί φέτος την Κροατία με το τραγούδι «Rim Tim Tagi Dim». Ο τραγουδιστής δημιούργησε το καλλιτεχνικό ψευδώνυμο «Baby Lasagna», θέλοντας να περιγράψει το ύφος των τραγουδιών που θέλει να κυκλοφορεί, αφού είναι και τραγουδοποιός και μουσικός παραγωγός. Μέσα από το «Rim Tim Tagi Dim», περιγράφει την αγωνία που νιώθει κάποιος όταν αφήνει πίσω του τον τόπο καταγωγής του σε αναζήτηση μιας καλύτερης τύχης.

https://www.instagram.com/reel/C616s5hCKwm/

Υπέροχος ήταν και ο Γάλλος εκπρόσωπος, Slimane. To κομμάτι «Mon Amour» μιλά στις καρδιές των θαυμαστών του θεσμού, ενώ ο καλλιτέχνης με την εκπληκτική του φωνή συγκινεί και περνά μηνύματα αγάπης.

Οι αποδοκιμασίες για το Ισραήλ και τα κλάματα της Έντεν Γκολάν

Η συμμετοχή που προκάλεσε τις περισσότερες αντιδράσεις στη φετινή Eurovision, χωρίς δεύτερη σκέψη, είναι εκείνη του Ισραήλ. Από την πρώτη στιγμή Eurofans και συμμετοχές από άλλες χώρες θεώρησαν ότι θα έπρεπε να έχει αποκλειστεί λόγω του πολέμου στη Γάζα. Κάτι τέτοιο, όμως, δεν συνέβη και όλο αυτό το διάστημα υπήρξαν διαμαρτυρίες, μηνύματα και πολύ παρασκήνιο.

https://www.instagram.com/reel/C61yA9rCZZQ/

Στον μεγάλο τελικό, η Έντεν Γκολάν ανέβηκε στο stage ερμηνεύοντας το «Hurricane». Με τα στοιχήματα να την θέλουν πολύ ψηλά, τα τελευταία 24ώρα, η αρένα την αποδοκίμασε έντονα. Η 20χρονη φαίνεται ότι θέλησε να ξεσπάσει και έτσι δεν έκρυψε τα δάκρυά της στην ομάδα της, όταν κατέβηκε από τη σκηνή.

Πώς ψηφίζουμε

Φέτος, για πρώτη φορά, το κοινό μπορεί να ψηφίσει το αγαπημένο του τραγούδι από την αρχή της βραδιάς και καθ' όλη τη διάρκεια του τετράωρου σόου! Όπως συμβαίνει κάθε χρόνο, το τελικό αποτέλεσμα καθορίζεται από την ψηφοφορία των τηλεθεατών σε συνδυασμό με τις βαθμολογίες των κριτικών επιτροπών. Σημειώνεται ότι δικαίωμα ψήφου έχουν και οι 37 χώρες που έλαβαν μέρος στον διαγωνισμό, ακόμα δηλαδή και αυτές που αποκλείστηκαν στα ημιτελικά.

Επίσης, υπάρχει και η ψήφος «Rest of the world» για όσες χώρες του πλανήτη θέλουν να ψηφίσουν στον διαγωνισμό. Οι εν λόγω χώρες θα έχουν τη δυνατότητα να ψηφίσουν ακόμα και πριν την έναρξη του σόου.

Το τηλεοπτικό κοινό θα έχει τη δυνατότητα να ψηφίσει μέσω τηλεφωνικών κλήσεων, γραπτών μηνυμάτων ή μέσω της εφαρμογής της Eurovision (Eurovision app).

Πρέπει να θυμίσουμε ότι οι κάτοικοι της Ελλάδας δεν μπορούν να ψηφίσουν τη Μαρίνα Σάττι. Ωστόσο, οι Έλληνες που κατοικούν σε χώρες του εξωτερικού μπορούν να στηρίξουν με την ψήφο τους την ελληνική συμμετοχή, πληκτρολογώντας τον κωδικό #12.

Σχετικές ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων Δημοφιλή