Ιαπωνία: Ποια είναι η πριγκίπισσα Κάκο που έρχεται στην Ελλάδα

Με αφορμή την συμπλήρωση 125 ετών Ελληνο-Ιαπωνικών σχέσεων φιλίας η πριγκίπισσα Κάκο που έρχεται στην Ελλάδα

Ιαπωνία: Ποια είναι η πριγκίπισσα Κάκο που έρχεται στην Ελλάδα
AP
2'

Στην Ελλάδα αναμένεται η 30χρονη πριγκίπισσα Κάκο της Ιαπωνίας, ως επίσημη προσκεκλημένη της ελληνικής κυβέρνησης.

Η πριγκίπισσα Κάκο θα αναχωρήσει από το αεροδρόμιο Χανέντα του Τόκιο με εμπορική πτήση, ταξιδεύοντας μέσω Βρετανίας πριν φτάσει στην Αθήνα, ανακοίνωσε ο Αυτοκρατορικός Οργανισμός Οικογενειακών Υπηρεσιών.

Η πριγκίπισσα θα επισκεφθεί την Πρόεδρο της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου και θα παραστεί σε εορταστική εκδήλωση για την 125η επέτειο της φιλικής σχέσης ανάμεσα στις δύο χώρες.

Το πρόγραμμα της πριγκίπισσας ως την 1η Ιουνίου, περιλαμβάνει επισκέψεις σε πλείστα σημεία πολιτιστικού ενδιαφέροντος, όπως η Ακρόπολη, το Μουσείο Ακροπόλεως, το Παναθηκαϊκό Στάδιο, η Ιερά Μονή Αγίας Φανερωμένης στην Σαλαμίνα και το Μουσείο Ασιατικής Τέχνης στην Κέρκυρα.

Τη Δευτέρα θα πραγματοποιηθεί επίσημη τελετή στην Εθνική Πινακοθήκη, με επίτιμη καλεσμένη την Πριγκίπισσα Κάκο, για τον εορτασμό τόσο του Έτους Πολιτισμού και Τουρισμού, όσο και της επετείου 125 χρόνων από τη σύναψη διπλωματικών σχέσεων Ελλάδας – Ιαπωνίας, παρουσία των υπουργών Πολιτισμού Λίνας Μενδώνη, Τουρισμού Όλγας Κεφαλογιάννη και της υφυπουργού Εξωτερικών Αλεξάνδρας Παπαδοπούλου.

Στη συνέχεια η Λίνα Μενδώνη θα παραθέσει γεύμα προς τιμήν της πριγκίπισσας.

Ποια είναι η πριγκίπισσα Κάκο

Η πριγκίπισσα Κάκο, κόρη του Διαδόχου Ακισίνο και δισέγγονη του Αυτοκράτορα Χιροχίτο θα βρεθεί στη χώρα μας ως επίσημη προσκεκλημένη της ελληνικής κυβέρνησης, καθώς βρίσκεται ήδη σε εξέλιξη το «Έτος Πολιτισμού και Τουρισμού Ελλάδας και Ιαπωνίας».

Η 30χρονη πριγκίπισσα, χαρακτηρίζεται από τους Ιάπωνες ως «Νταϊάνα της Ανατολής», ίσως και κάτι παραπάνω. Tην αποκαλούν «Ελπίδα του Θρόνου» και, όχι τυχαία, όταν έκλεισε τα 20 της χρόνια, το 2014, στο παλάτι βρέθηκαν 80.000 άνθρωποι για να τα γιορτάσουν.

Στα μέσα του έτους 2024, αποκαλύφθηκε ότι η μητέρα τους, η 57χρονη πριγκίπισσα Κίκο του Ακισίνο, πάσχει από μια μυστηριώδη ασθένεια του στομάχου που δεν της επιτρέπει να τραφεί κανονικά.

Ροή Ειδήσεων Δημοφιλή