Ερρίκος Πετιλόν: «Έχω προσπαθήσει να δώσω τέλος στη ζωή μου - Θα πηδήξω από τον 4ο όροφο»

Συγκλονίζει ο... κάποτε ζεν πρεμιέ Ερρίκος Πετιλόν - Από γόης της Αθήνας στον σκοτεινό κόσμο των ναρκωτικών και των τάσεων αυτοχειρίας

Ερρίκος Πετιλόν: «Έχω προσπαθήσει να δώσω τέλος στη ζωή μου - Θα πηδήξω από τον 4ο όροφο»
2'

Ο Ερρίκος Πετιλόν, ο γόης της Αθήνας και της Νέας Υόρκης παραχώρησε μια εφ’ όλης της ύλης συνέντευξη στην εφημερίδα Espresso και μίλησε για τον σκοτεινό κόσμο των ναρκωτικών.

«Τα πράγματα είναι πολύ σοβαρά. Έχω υποβληθεί σε επέμβαση με μπαλονάκι, ζω μόνος μου και μπορεί να μείνω ανά πάσα στιγμή. Μπορεί να πάθω ανακοπή. Όπως είναι φυσιολογικό δεν μπορώ να το κόψω αυτό το πράγμα αν δεν μπω κάπου για βοήθεια. Είμαι γεννημένος με διπολική διαταραχή και παράλληλα γι’ αυτό λένε διπλή διάγνωση, υποφέρω από εθισμό και ουσίες.», αποκάλυψε αρχικά.

«Πήγα στον ΚΕΘΕΑ εκεί ήταν πολύ εντάξει οι άνθρωποι, αλλά μου είπαν ότι δεν έχουν ψυχιάτρους. Συνολικά έως σήμερα έχω πάει σε 22 ψυχιατρικά κέντρα. Στην Ελλάδα και στο εξωτερικό. Από μόνος μου. Και σε 25 κέντρα απεξάρτησης για ουσίες», είπε ο Ερρίκος Πετιλόν.

«Πάσχω από διπολική διαταραχή από τότε που γεννήθηκα και από τα έντεκά μου χρόνια οι γιατροί μου έκαναν ένεση για να είμαι ήρεμος. Τώρα μένω Θεσσαλονίκη. Απευθύνθηκα στο ψυχιατρείο της Σταυρούπολης αλλά με δυσκόλεψαν πολλά πράγματα. Γίνεται ένας χαμός χωρίς ουσία και δεν έβγαλα ποτέ άκρη. Δεν θέλω να ζω με μεθαδόνη. Θέλω να απεξαρτητοποιηθώ. Δεν αντέχω να κάθομαι οκτώ μήνες σε κέντρα. Ήδη έχω χάσει εφτά χρόνια της ζωής μου σε αυτά. Φτάνει»

Σε τι κατάσταση είσαι τώρα;

«Είμαι σε πολύ δύσκολη κατάσταση είμαι άνεργος και πρέπει να δουλέψω αλλά το σημαντικότερο όλων είναι η υγεία μου, την οποία πρέπει να φροντίσω. Για τον λόγο αυτό απόλυτη προτεραιότητα είναι να μπω σε έναν κλειστό χώρο βοήθειας για ένα λογικό χρονικό διάστημα. Τίποτα άλλο δεν ζητώ. Δεν είμαι στην καλύτερη κατάσταση της ζωής μου. Μπορεί ανά πάσα στιγμή να καταλήξω, εδώ στο σπίτι που ζω ολομόναχος και να με βρουν έπειτα από έναν μήνα πεθαμένο.»

Έχεις κατάθλιψη;

«Έχω μονοκατάθλίψη, φοβίες, καταναγκαστική συμπεριφορά, εμμονικές σκέψεις και τέτοια πράγματα»

Σκέφτηκες ακόμα και να αυτοκτονήσεις;

«Ναι το έχω κάνει ούτως ή άλλως. Έχω πηδήξει από τον δεύτερο όροφο. Δεν είναι πρώτη φορά. Το είχα κάνει πριν από είκοσι χρόνια. Αυτό λοιπόν για να μην ξαναγίνει πρέπει να μπω κάπου για να με βοηθήσουν. Μόνος μου δεν μπορώ. Το σκέφτομαι συνεχώς. Θα φύγω από τον 4ο. Το έχω πει σε στενούς μου φίλους. Τώρα όμως είμαι χάλια δεν μου κάνουν ούτε ένα τηλέφωνο. Με εξαίρεση την κολλητή μου την Ελισάβετ και δύο ακόμη άτομα.

Ροή Ειδήσεων Δημοφιλή