Ερρίκος Πετιλόν: Οι τρεις απόπειρες να βάλει τέλος στη ζωή του και η παράλυση από εγκεφαλικό

Ο Ερρίκος Πετιλόν σε μια εξομολογητική συνέντευξη για τις φορές που έμεινε μόνος και όταν αποφάσισε να βάλει τέλος στη ζωή του
2'

Συγκλονιστική ήταν η συνέντευξη του Ερρίκου Πετιλόν στην εφημερίδα Espresso όπου αποκάλυψε τα σκοτάδια της ζωής του αλλά και τις τάσεις αυτοχειρίας που παραλίγο να τον οδηγήσουν στον θάνατο αλλά και τις σκέψεις που κάνει μέχρι σήμερα.

Σε άλλο σημείο της συνέντευξής του ο… κάποτε γόης της Αθήνας μίλησε για τους ελάχιστους φίλους που είχε στη ζωή του αλλά και τις δύο φορές που κόντεψε να φτάσει στον θάνατο.

Σε επηρέασαν στην εμφάνισή σου όλη αυτή η ιστορία και ο Γολγοθάς που ανεβαίνεις; Πώς βλέπεις τον εαυτό σου στον καθρέφτη;

«Θέλω να πάρω βάρος, γιατί φαίνομαι σαν να είμαι 100 χρονών. Δεν τρώω! Πάντως όλα αυτά φτιάχνουν σε 15 μέρες»

Δεν σε βοηθούν οι φίλοι σου σε αυτή τη δύσκολη περίοδο στη ζωή σου;

«Όχι, οι δύο καλοί μου φίλοι δυστυχώς είναι φυλακή οπότε δεν τους βλέπω. Οι υπόλοιποι είναι απλά γνωριμίες και δεν τους θεωρώ φίλους μου. Έπαθα κι ένα ελαφρύ εγκεφαλικό πριν από έναν μήνα και έμεινα παράλυτος για μια εβδομάδα από τη μέση και κάτω αλλά τη γλίτωσα ευτυχώς.

Η αλήθεια και μόνο αυτή είναι η αλήθεια. Ότι επειδή έπασχα από διπολική διαταραχή και επειδή δεν το είχε διαγνώσει κανένας ψυχίατρος κατέληξα στη χρήση ουσιών, που ήταν το μόνο φάρμακο που γνώριζα για να αισθάνομαι καλά και να αισθάνομαι θεραπευμένος. Όταν επενέβησαν οι ψυχίατροι μου εξήγησαν ότι πάσχω από διπολική διαταραχή αλλά ήταν αργά πλέον, διότι είχα εθιστεί. Αντί λοιπόν να πάρω αγωγή για διπολική διαταραχή έπαιρνα άλλα πράγματα για να ισορροπήσω. Γιατί το έκανα αυτό; Επειδή είμαι ανόητος ή επειδή ήθελα να φαίνομαι 100 χρονών και να κατρακυλήσω σε αυτή την κατάσταση; Ή ήθελα να καταστρέφω τη ζωή μου 100 φορές ή να φτάσω στον θάνατο κλινικά νεκρός πέντε φορές; Έχω κάνει από υπερβολική δόση και μια απόπειρα αυτοκτονίας από τον δεύτερο όροφο, μέχρι να μπω στο αντίθετο ρεύμα με μηχανή μεγάλου κυβισμού στη Συγγρού και να σκάσω μετωπικά πάνω σε νταλίκα, έμεινα παράλυτος μια εβδομάδα και έπειτα από μια εβδομάδα σηκώθηκα.