Αυτές είναι οι ημερομηνίες που τελειώνουν οι σειρές φέτος

Οι περισσότερες από τις παραγωγές μυθοπλασίας ετοιμάζονται να ρίξουν αυλαία οριστικά
2'

Η μυθοπλασία είναι η πρωταγωνίστρια της φετινής σεζόν, με δεκάδες σειρές να έχουν κατακλύσει τη βραδινή ζώνη. Για άλλες το πρόσημο είναι θετικό, για άλλες όχι και τόσο, σε κάθε περίπτωση όμως είναι η πιο δυνατή χρονιά για τις ελληνικές παραγωγές.

Η αντίστροφη μέτρηση για το φινάλε έχει ξεκινήσει, με τη «Γη της Ελιάς» στο MEGA να αποχαιρετά τους τηλεθεατές την Πέμπτη 27 Ιουνίου. Το σίριαλ του Ανδρέα Γεωργίου και της Βάνας Δημητρίου έχει πάρει το πράσινο φως για τέταρτη σεζόν και το ενδιαφέρον των φανατικών είναι μεγάλο.

Στο ίδιο μέτωπο, το «Ναυάγιο» θα κρατήσει παρέα μέχρι την Κυριακή 30 Ιουνίου. Η σειρά θα ρίξει οριστικά αυλαία, κερδίζοντας όμως τον κόσμο με το σενάριο και τις ερμηνείες.

Στον ALPHA, ο «Σασμός» και το «Προξενιό της Ιουλίας» θα τελειώσουν την πρώτη εβδομάδα του Ιουλίου με τις σειρές να μην συνεχίζονται του χρόνου. Το ίδιο θα συμβεί και με τον «Παράδεισο των Κυριών», που θα ολοκληρωθεί όμως στις 24 Ιουνίου.

Στα τελευταία, μάλιστα, επεισόδια ο Ντίνος είναι σε απόγνωση όταν του λέει η Μιράντα ότι γνωρίζει για τα σχέδια που κάνουν με την Αμαλία να φύγουν κρυφά από όλους στο εξωτερικό μαζί. Την ίδια ώρα, ο Σίμος παλεύει να βρει τρόπο να μάθει η Αμαλία πως γνωρίζουν τα πάντα ο ίδιος και η Μιράντα.

Η Μιράντα δεν θέλει να μπει εμπόδιο στην ευτυχία της κόρης της και προσπαθεί να πείσει τον Ντίνο να φύγουν με την Αμαλία στη Βαρκελώνη όπως είχαν σχεδιάσει. Ο Ντίνος το αρνείται, δεν αντέχει τον πόνο που προκαλεί τόσο στη Μιράντα όσο και στην Αμαλία και αποφασίζει να φύγει κρυφά μόνος του για την Ουάσιγκτον. Η Μιράντα υποψιάζεται τις κινήσεις του, τον παρακολουθεί και θα κάνει ό,τι μπορεί για να ζήσει η Αμαλία με τον άνδρα που ερωτεύτηκε και αγάπησε όσο κανέναν άλλο.

Ο Σίμος, όμως, επιδιώκει το ακριβώς αντίθετο. Το σκάει από το κελί του και οπλισμένος πηγαίνει στο σπίτι του Ντίνου τη στιγμή που η Αμαλία είναι έτοιμη να μπει μέσα. Σηκώνει το όπλο και πυροβολεί.

Ο γάμος των παιδιών Μεμά-Δάφνης και Βύρωνα-Ζαχαρούλας επισκιάζεται από μία σειρά αναπάντεχων γεγονότων. Ο Σίμος βρίσκεται εκτός ελέγχου και γίνεται επικίνδυνος για όλους ακόμα και για τον ίδιο του τον εαυτό. Είναι αποφασισμένος να πάρει εκδίκηση για τα δεινά του, όμως το μυαλό του είναι μπερδεμένο… που θα τον οδηγήσει άραγε αυτό;…